Miody zgłoszone na Festiwal Smaku w Grucznie trafią do analizy pyłkowej

Agnieszka Romanowicz
Agnieszka Romanowicz
Agnieszka Romanowicz
Tomasz i Jacek Paul, Teresa Nowicka i Adam Szarmach wybrali Miód Roku 2017 w ramach Festiwalu Smaku w Grucznie.

- W tym roku poziom konkursu był przeciętny, pojawił się nawet zielony miód zmieszany z pokrzywą, zdyskwalifikowaliśmy go. Jednak najlepszy miód był tak smaczny, że szczerze nas zachwycił - mówi Jacek Paul, szef Pomorsko-Kujawskiego Związku Pszczelarzy.

Nazwisko pszczelarza, który wyprodukował miód 2017 roku musimy utrzymywać w tajemnicy do soboty, ale zdradzimy, że to mieszkaniec powiatu świeckiego.

Gollob dostosowuje dom i auta. We wrześniu opuści szpital?ądz[/a]

- Skład pyłkowy trzech najlepszych miodów w konkursie będzie zbadany - zapowiada Jarosław Pająkowski, komisarz Festiwalu Smaku.

W tym roku pszczelarze narzekają na zbiory z powodu chłodnych nocy. Przez to kwiaty miały za mało nektaru, żeby sprostać potrzebom rodzin pszczelich.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie