https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Miody zgłoszone na Festiwal Smaku w Grucznie trafią do analizy pyłkowej

Agnieszka Romanowicz
Agnieszka Romanowicz
Tomasz i Jacek Paul, Teresa Nowicka i Adam Szarmach wybrali Miód Roku 2017 w ramach Festiwalu Smaku w Grucznie.

- W tym roku poziom konkursu był przeciętny, pojawił się nawet zielony miód zmieszany z pokrzywą, zdyskwalifikowaliśmy go. Jednak najlepszy miód był tak smaczny, że szczerze nas zachwycił - mówi Jacek Paul, szef Pomorsko-Kujawskiego Związku Pszczelarzy.

Nazwisko pszczelarza, który wyprodukował miód 2017 roku musimy utrzymywać w tajemnicy do soboty, ale zdradzimy, że to mieszkaniec powiatu świeckiego.

Gollob dostosowuje dom i auta. We wrześniu opuści szpital?ądz[/a]

- Skład pyłkowy trzech najlepszych miodów w konkursie będzie zbadany - zapowiada Jarosław Pająkowski, komisarz Festiwalu Smaku.

W tym roku pszczelarze narzekają na zbiory z powodu chłodnych nocy. Przez to kwiaty miały za mało nektaru, żeby sprostać potrzebom rodzin pszczelich.

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska