Swój niepowtarzalny smak Sos Tatarski zawdzięcza naturalnym składnikom, m.in. ogórkom, pieczarkom i cebuli. Dzięki lekkiej i kremowej konsystencji nadaje się do większości potraw, zarówno delikatnych przekąsek, jak i wykwintnych potraw.
Czy zdobędzie uznanie Kapituły i Czytelników, jak wcześniej Majonez Pomorski oraz Sos Czosnkowy z Ocetiksu? Majonez otrzymał tytuł "Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2009. Znak jakości Gazety Pomorskiej". Dwa lata później zdobył go również Sos Czosnkowy.
Czy Sos Tatarski to także strzał w dziesiątkę? Zdecyduje o tym profesjonalna Kapituła. W kategoriach, do których zaliczają się różne produkty spożywcze, wyboru dokonają m.in.: Dariusz Gwiazda - szef kuchni Hotelu City w Bydgoszczy, Marek Szczygielski - Kujawsko-Pomorski Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych,Grzegorz Russak - _smakosz i znawca kuchni szlacheckiej _czy Anna Kaczanowska -_dietetyczka. _Swoich faworytów - tradycyjnie - wybiorą również Czytelnicy Pomorskiej wysyłając SMS-y.
Nadal przyjmujemy zgłoszenia do tegorocznej edycji naszego plebiscytu. Prezesie, pochwal się swoim najlepszym produktem lub usługą! Kapituła wyłoni 11 zwycięzców (tyle jest szczegółowych kategorii), tak samo Czytelnicy. Laureatów podamy jesienią podczas bankietu, na który zaprosimy uczestników plebiscytu. Zgłoszenia przyjmuje Adam Janczukowicz ([email protected], tel. 697 770 275).
