Przypomnijmy, obrady kapituły plebiscytu "Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2017" odbyły się 11 października, w City Hotelu w Bydgoszczy, i trwały kilka godzin.
W skład kapituły weszli:
- Krzysztof Bielawski (szefa kuchni Restauracji Meluzyna w Bydgoszczy, zdobył m.in. tytuł Gault & Millau "Młody talent 2016"),
- Sebastian Ferenc (szef kuchni z City Hotelu w Bydgoszczy),
- Rafał Godziemski (właściciel restauracji Memo Restaurant&Wine w Bydgoszczy, pasjonat gotowania i walorów estetycznych dań),
- Agata Jędraszczak (właścicielka bloga kulinarnego "Kuchnia Agaty", autorka książki "Dieta Agaty"),
- dr Józef Sadkiewicz (adiunkt UTP na Wydziale Technologii Żywności Inżynierii Chemicznej),
- Marcin Szukaj (szef Restauracji Kuchnia oraz Bulwaru Bistro w Bydgoszczy, laureat licznych konkursów kulinarnych).
Przeczytaj również: Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2017, Oglądali, smakowali, gotowali i wybrali zwycięzców [zdjęcia]
Zobaczcie widea z obrad kapituły...
Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2017. Kategoria: Mięsa i przetwory mięsne [wideo]
Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2017. Kategorie: Pieczywo i Cukiernictwo, Nabiał, Ekologia
Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2017. Kategorie: Produkcja spożywcza, Napoje i woda
