Agromlecz wyrósł z dawnej spółdzielni mleczarskiej, rozpoczął działalność w 1993 roku.
Są w nim witaminy A i D
By sprostać oczekiwaniom klientów i wymogom technicznymi oraz sanitarnym, firma dokonała modernizacji zakładu - jego kapitalnego remontu oraz wymiany wszelkich urządzeń produkcyjnych. Modernizacja pozwoliła w pełni dostosować go do warunków unijnych, a także wdrożyć system HACCP.
Agromlecz wytwarza wiele produktów, od mleka i śmietan począwszy, przez twarogi, jogurty i maślankę, na maśle i innych tłuszczach skończywszy.
NASZE DOBRE Z KUJAW I POMORZA 2018. GŁOSOWANIE TRWA. FIRMY LICZĄ NA WAS
Zgłoszone do naszego plebiscytu masło ekstra to produkt o zawartości 82 proc. tłuszczu mlecznego, nie zawiera dodatków tłuszczy roślinnych ani konserwantów.
Produkowane jest metodą tradycyjną, sprawdzoną od wielu lat, z najwyższej jakości mleka dostarczanego przez indywidualnych rolników z powiatu lipnowskiego.
Dzięki temu ma niepowtarzalny smak i zapach. Występują w nim naturalne witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, głównie A i D oraz wapń, co wspomaga odporność i wpływa korzystnie na stan zdrowia. Masło nadaje się do smarowania pieczywa, smażenia, pieczenia oraz przygotowywania kremów.
Ten artykuł i jego producent to zdobywcy wielu nagród.
Nagrody na Polagrze i w „Pomorskiej”
W minionym roku na poznańskich targach Polagra Agromlecz uzyskał tytuł „Polski Producent Żywności”, w 2015 roku na Festiwalu Kuchni Kujawskiej w Lubrańcu masło ekstra zdobyło pierwszą nagrodę.
Natomiast w 2013 roku zostało wybrane głosami Czytelników „Gazety Pomorskiej” najlepszym produktem w nabiałowym w plebiscycie „Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza”.
Masło ekstra znów startuje w kategorii „Nabiał”. TUTAJ MOŻECIE ODDAĆ GŁOS