Takie są skutki uboczne jedzenia czerwonych porzeczek - osoby z tymi schorzeniami muszą uważać
Dla wielu osób czerwone porzeczki są typowo letnim przysmakiem. Są niewielkie, mają owalny kształt i lekko kwaskowy smak. Mają jednak sporo witamin i wartości odżywczych.
- Zobacz także:Przy tych schorzeniach nie można jeść pistacji. Tym osobom pistacje mogą zaszkodzić
W owocach czerwonej porzeczki znajdziemy wiele cennych minerałów, takich jak:
- wapń,
- żelazo,
- magnez,
- fosfor,
- potas.
Czerwone porzeczki mogą być także uzupełnieniem diety odchudzającej. W 100 gramach tych owoców jest 56 kcal.
Osoby z tymi schorzeniami nie powinny jeść czerwonych porzeczek. Muszą unikać tych owoców
Okazuje się jednak, że nie wszyscy mogą spożywać czerwone porzeczki. Jeśli cierpimy na niektóre dolegliwości, to lepiej unikać jedzenia tych owoców. Kto musi uważać? O szczegółach piszemy w naszej galerii.

Wideo