https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Osoby z tymi schorzeniami powinny unikać czerwonej porzeczki. Oni muszą uważać

mm
Są niewielkie, ale mają bardzo dużo witamin - latem uwielbiamy jeść czerwone porzeczki. Okazuje się jednak, że nie wszyscy mogą cieszyć się ich smakiem. Kto powinien uważać?O szczegółach piszemy na kolejnych stronach ----->
Są niewielkie, ale mają bardzo dużo witamin - latem uwielbiamy jeść czerwone porzeczki. Okazuje się jednak, że nie wszyscy mogą cieszyć się ich smakiem. Kto powinien uważać?O szczegółach piszemy na kolejnych stronach -----> Pixabay
Niewielkie owoce, które mają w sobie mnóstwo witamin. Mowa o czerwonych porzeczkach, którym udowodniono wiele właściwości leczniczych. Jednak nie wszyscy mogą cieszyć się ich smakiem. Przy niektórych schorzeniach lepiej unikać czerwonych porzeczek. Zobacz, kto powinien uważać.

Takie są skutki uboczne jedzenia czerwonych porzeczek - osoby z tymi schorzeniami muszą uważać

Dla wielu osób czerwone porzeczki są typowo letnim przysmakiem. Są niewielkie, mają owalny kształt i lekko kwaskowy smak. Mają jednak sporo witamin i wartości odżywczych.

W owocach czerwonej porzeczki znajdziemy wiele cennych minerałów, takich jak:

  • wapń,
  • żelazo,
  • magnez,
  • fosfor,
  • potas.

Czerwone porzeczki mogą być także uzupełnieniem diety odchudzającej. W 100 gramach tych owoców jest 56 kcal.

Osoby z tymi schorzeniami nie powinny jeść czerwonych porzeczek. Muszą unikać tych owoców

Okazuje się jednak, że nie wszyscy mogą spożywać czerwone porzeczki. Jeśli cierpimy na niektóre dolegliwości, to lepiej unikać jedzenia tych owoców. Kto musi uważać? O szczegółach piszemy w naszej galerii.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Zdrowie

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska