5 z 10

fot. unsplash.com
Dodaj ekstrakt waniliowy, skórkę z cytryny, mąkę pszeniczną, kwaśną śmietanę i sól. Dokładnie wymieszaj, aż masa będzie jednolita.
6 z 10

fot. unsplash.com
Wlej masę serową na przygotowane dno herbatnikowe w tortownicy.
Piecz sernik w rozgrzanym piekarniku przez około 60-70 minut, lub do momentu gdy środek będzie prawie całkowicie ścięty.
7 z 10

fot. unsplash.com
Po upieczeniu, wyłącz piekarnik i pozostaw sernik w nim, aby schłodził się stopniowo. Możesz lekko uchylić drzwiczki piekarnika.
Gdy sernik ostygnie, wyjmij go z piekarnika i włóż do lodówki na kilka godzin lub najlepiej na całą noc.
8 z 10

fot. unsplash.com
Przed podaniem, możesz udekorować wierzch sernika ulubionymi owocami, bitą śmietaną lub polewą czekoladową.