MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pierogarnia Bydgoska - Pierogi z gęsiną i sosem żurawinowym, SMS o treści: asp.5 pod nr 72355 (2,46 zł z VAT)

Pierogarnia Bydgoska od 9 lat karmi bydgoszczan przepysznymi pierogami. Ostatnio w jej menu znalazły się pierogi z gęsiną i sosem żurawinowym.

Najważniejszym składnikiem farszu pierogów z gęsiną, jest mięso gęsie pieczone w ziołach i z owocami, doprawiane do smaku naturalnymi przyprawami. A potem nadziewane do cieniutkiego, delikatnego i pysznego ciasta. Podawane wraz z sosem żurawinowym, który doskonale pasuje do dań mięsnych dzięki swojemu wyjątkowemu, nieco kwaskowatemu smakowi, z nutą goryczki…
W tej pierogarni wszystkie pierogi powstają tradycyjnymi metodami, ciasto jest ręcznie wyrabiane, a robione z niego pierogi – ręcznie klejone.

produkt

Dziś w swej ofercie Pierogarnia Bydgoska ma aż 36 rodzajów pierogów, każdego roku menu wzbogaca się o kolejne propozycje. Tym sposobem, do tradycyjnych pierogów z mięsem czy kapustą dołączyły pierogi z serem na ostro, koszerne, z makiem, ze szpinakiem, z rozmaitymi owocami, a także knedle.

Klienci doceniają te smaki i różnorodność, dzięki czemu Pierogarnia otrzymała niejedną nagrodę.  Specjalnym wyróżnieniem była dla niej wizyta znanego restauratora Adama Gesslera, który zagląda tylko do najlepiej karmiących lokali. 

 

 

 

tekst

 

pozkalalstal

?

honorowi

uw

 

 

Wideo
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska