Najważniejszym składnikiem farszu pierogów z gęsiną, jest mięso gęsie pieczone w ziołach i z owocami, doprawiane do smaku naturalnymi przyprawami. A potem nadziewane do cieniutkiego, delikatnego i pysznego ciasta. Podawane wraz z sosem żurawinowym, który doskonale pasuje do dań mięsnych dzięki swojemu wyjątkowemu, nieco kwaskowatemu smakowi, z nutą goryczki…
W tej pierogarni wszystkie pierogi powstają tradycyjnymi metodami, ciasto jest ręcznie wyrabiane, a robione z niego pierogi – ręcznie klejone.
Dziś w swej ofercie Pierogarnia Bydgoska ma aż 36 rodzajów pierogów, każdego roku menu wzbogaca się o kolejne propozycje. Tym sposobem, do tradycyjnych pierogów z mięsem czy kapustą dołączyły pierogi z serem na ostro, koszerne, z makiem, ze szpinakiem, z rozmaitymi owocami, a także knedle.
Klienci doceniają te smaki i różnorodność, dzięki czemu Pierogarnia otrzymała niejedną nagrodę. Specjalnym wyróżnieniem była dla niej wizyta znanego restauratora Adama Gesslera, który zagląda tylko do najlepiej karmiących lokali.
?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Komunie dzieci gwiazd są jak wesela. Najpierw ciało Chrystusa, potem DMUCHANY ZAMEK
- Ujawniamy listę klientów internetowej szamanki! Gwiazdy telewizji i żony piłkarzy...
- Tak żyje "Biały Cygan" Bogdan Trojanek. Zna Viki Gabor, adoptował dziecko z klasztoru
- Skrzynecka przesadza z retuszem? Tak wymalowała się na wycieczkę. Jak w tym chodzić?