Jak po kebaby palce lizać, to na Małe Garbary 26 - zadecydowali Czytelnicy "Pomorskiej". Dzięki Waszym głosom, ta kebabownia została uznana najlepszą w całym Grodzie Kopernika! Okazją do wyłonienia zwycięzcy był nasz ranking.
Przypomnijmy. Spośród wszystkich punktów z kebabami, wybraliście dwanaście najlepszych. Spośród nich wyłoniliście numer jeden.
Jaki wynik osiągnął lokal na Starówce? Oddaliście na niego Państwo 546 głosów SMS-owych i on-linowych.
Wkładamy w to serce
- To dla nas zaszczyt i ogromna satysfakcja - cieszy się Krzysztof Budzanowski, szef zwycięskiej kebabowni. - Cały czas śledziłem w sieci wyniki plebiscytu. Po kilka razy dziennie sprawdzałem, jak nam idzie. Emocje były spore, w głosowanie zaangażowali się też nasi najbliżsi. Kiedy dowiedziałem się o wygranej? Tuż po północy, kiedy akurat kończyło się głosowanie. Cieszę się, że nasza praca została doceniona. Cóż, wkładamy w nią całe serce. I właśnie w tym tkwi sekret sukcesu.
Na bogato
Sprawdźmy, co klienci mają do powiedzenia o kebabach serwowanych na Małych Garbarach.
- Każdy wie, że smaczny kebab równa się mięso dobrej jakości. Ale pamiętajmy o bułce - podkreśla Tomasz Brzeziński. - Nie znoszę tych grubych, gumowych. Smaczne pieczywo powinno być dobrze przypieczone. Właśnie tak, jak tutaj. Kebaby są robione na bogato - z serem feta, oliwkami, pomidorami, cebulą, papryczkami. Smakują mi.
- Jestem chłop jak dąb, ale najem się za trzech tym najmniejszym kebabem - śmieje się Dominik Majewski.
Na wyjątkowych głodomorów czekają jeszcze kebaby mega i giga. Ale na nich menu się wcale nie kończy. Najlepsza kebabownia w Toruniu kusi zestawami z panierowanymi warzywami - kalafiorem, brokułem albo szpinakiem. Przy Małych Garbarach czekają także sałatki kebabowe i nugetsowe czy rollo. Ręczymy, że i wegetarianie nie wyjdą stąd głodni.
Nazwa zobowiązuje
- Jak na naszą nazwę przystało, królują kebaby - śmieje się pan Krzysztof. I zdradza:- Odwiedza nas wiele "znanych twarzy", dość często zaglądają też anglojęzyczni obcokrajowcy i Rosjanie. Potrafimy się z nimi porozumieć. Co istotne, wszystkie składniki, które wykorzystujemy są świeże. Spośród sosów klienci najczęściej wybierają czosnkowy. Popularny jest też ostry.
Wiemy już, gdzie w Toruniu podają najsmaczniejsze kebaby, pora na frytki.
Zachęcamy, śledźcie "Pomorską" i przyłączcie się do kolejnej odsłony naszej wakacyjnej zabawy.