Przystanek Wrocek w Kuchennych rewolucjach
Tym razem Kuchenne rewolucje odmieniły Bar na Szybkiej we Wrocławiu. Na początku w Małgorzaty i Adama stołowali się pracownicy znajdującej się obok firmy. Wydawano nawet 180 obiadów dziennie. Niestety przedsiębiorstwo się przeniosło, a wraz z nim odwiedzający restauracje pracownicy. DO baru niewiele osób zaglądało, a lokal zaczął przynosić straty.
Przystanek Wrocek - menu
BURGERY:
- Tradycyjny (wołowina, sałata lodowa, ogórek, pomidor, czerwona cebula) - 18 zł
- Chessburger (wołowina, ser cheddar, sałata lodowa, pomidor, ogórek, czerwona cebula) - 20 zł
- Bekon (wołowina, bekon, sałata lodowa, ogórek, pomidor, czerwona cebula) - 21 zł
- Chickenburger (grillowany kurczak, sałata lodowa, ogórek, czerwona cebula - 18 zł
- Fishburger (filet z dorsza, sałata lodowa, pomidor, ogórek, czerwona cebula) - 21 zł
- Burger szef (wołowina, rukola, ser kozi, zielona pietruszka, karmelizowana czerwona cebula) - 23 zł
- Szpinakowy (szpinak z fetą, jajko sadzone, oliwki - 23 zł
- Serowy (smażony ser, sałata lodowa, ogórek zielony, kiełki rzodkiewki, pomidor, czerwona cebula) - 23 zł
- Grzybowy (pieczarka, cebula, sałata, kiełki brokuła, karmelizowany burak) - 23 zł
Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...
- Zupa z pomidorów malinowych - 15 zł
- Chłodnik z botwinki - 12 zł
- Chłodnik ogórkowy - 12 zł
- zupa krem - 14 zł
- Sałatka grecka - 19 zł
- Pierogi ruskie - 14 zł
- Rolada wołowa po śląsku - 22 zł
- Kotlet drobiowy Gordon Blue - 18 zł
- De volaille - 16 zł
- Schab z przedłużonym żebrem - 16 zł
- Filet z dorsza - 15 zł
Przystanek Wrocek - opinie
Czy warto się wybrać do restauracji Przystanek Wrocek? Prezentujemy wybrane opinie gości, które można znaleźć w internecie (pisownia oryginalna, opinie nie zawsze są zgodne ze stanowiskiem redakcji):
- Smacznie! Wzięliśmy zupę pomidorową z domowym makaronem i chickenburgera. Na plus miła obsługa i krótki czas oczekiwania.
- Trochę zbyt długi czas oczekiwania, burgery smaczne choć trudne w zjedzeniu bez ubrudzenia siebie i stołu.
- Wyśmienity kotlet de volaille i pyszne kluski śląskie! Na prawdę danie przygotowane w punkt i ładnie podane. Jedynie można przyczepić się do toalety na zewnątrz, ale lokal broni się smakiem.
- Jadłem. Flaki - bardzo dobre wyraziste smaczne. Pierogi ruskie- syte "wypchane" bardzo dobre prawie jak mojego teścia.
Cheesburger z sosem bbq - super duży, buła chrupka- trzyma poziom. Obsługa mila. Miejsce ma swój "urok" i klimat mimo otoczenia fabrykowego. Warto zajrzeć zobaczyć samemu i ocenić smak.
- Super miejsce, pyszne jedzenie (roladki i burgery) a porcje solidne.
- Hamburgery dobre w smaku, dużo dodatków, solidna porcja mięsa. Pyszny kozi ser i bardzo dobry kiszony ogórek (co nie zawsze się zdarza). Sos barbecue to raczej sos pomidorowy z ziołami. Do hamburgera szefa kuchni pasował idealnie, do bekonu już niekoniecznie. Niestety jeden z hamburgerów był zimny, drugi letni.
- Jedzenie poprawne, domowe, bardzo sympatyczna obsługa. Nam się dziś bardzo spieszyło, ale chwile było trzeba poczekać. Bardzo dobre zupy podawane w słoiczkach po wekach.
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news