Region > Wyróżnieni podczas XXIX Konkursu "Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym"

(l.t.)
Kilka zakładów mięsnych z Pomorza i Kujaw zostało wyróżnionych podczas zakończonego wczoraj XXIX Konkursu "Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" Wiosna 2008.

Do udziału w konkursie, którego organizatorem jest warszawski Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, zgłosiły się 44 zakłady mięsne i drobiarskie, które przekazały do oceny 198 próbek swoich produktów.

Nie wszystkie wyroby - ze względu na jakość - zakwalifikowały się do konkursu. Niektóre przetwory odpadły, ponieważ zawierały za mało białka a za dużo skrobi lub tłuszczu.

Za najwyższą jakość dyplomy otrzymały między innymi: Zakłady Mięsne "Viola" w Lnianie (aż za dwanaście produktów), "Prime Food" w Przechlewie (za cztery produkty) i Zakład Mięsny "Bekon" w Jabłowie Pomorskim (za trzy produkty).

Forum Lokalnego Biznesu w powiecie krapkowickim - Joachim Wojtala

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska
Dodaj ogłoszenie