Region > Wyróżnieni podczas XXIX Konkursu "Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym"

(l.t.)
Udostępnij:
Kilka zakładów mięsnych z Pomorza i Kujaw zostało wyróżnionych podczas zakończonego wczoraj XXIX Konkursu "Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" Wiosna 2008.

Do udziału w konkursie, którego organizatorem jest warszawski Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, zgłosiły się 44 zakłady mięsne i drobiarskie, które przekazały do oceny 198 próbek swoich produktów.

Nie wszystkie wyroby - ze względu na jakość - zakwalifikowały się do konkursu. Niektóre przetwory odpadły, ponieważ zawierały za mało białka a za dużo skrobi lub tłuszczu.

Za najwyższą jakość dyplomy otrzymały między innymi: Zakłady Mięsne "Viola" w Lnianie (aż za dwanaście produktów), "Prime Food" w Przechlewie (za cztery produkty) i Zakład Mięsny "Bekon" w Jabłowie Pomorskim (za trzy produkty).

UOKiK i Inspekcja Handlowa będą monitorować ceny w sklepach.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie