Do udziału w konkursie, którego organizatorem jest warszawski Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, zgłosiły się 44 zakłady mięsne i drobiarskie, które przekazały do oceny 198 próbek swoich produktów.
Nie wszystkie wyroby - ze względu na jakość - zakwalifikowały się do konkursu. Niektóre przetwory odpadły, ponieważ zawierały za mało białka a za dużo skrobi lub tłuszczu.
Za najwyższą jakość dyplomy otrzymały między innymi: Zakłady Mięsne "Viola" w Lnianie (aż za dwanaście produktów), "Prime Food" w Przechlewie (za cztery produkty) i Zakład Mięsny "Bekon" w Jabłowie Pomorskim (za trzy produkty).
Forum Lokalnego Biznesu w powiecie krapkowickim - Joachim Wojtala
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?