
Rodzina Olszewskich zasmakowała w wyrobach z tradycją
Roman Olszewski jest właścicielem kurnika, jego brat - Sławomir - zajmuje się produkcją trzody chlewnej. Z mięsa z własnych gospodarstw zaczęli wyrabiać kiełbasy w oparciu tradycyjne, polskie receptury. Efekt był wyśmienity! Rozsmakowała się w nich nie tylko rodzina, ale i znajomi.
Dlatego Olszewscy postanowili stworzyć firmę Andrób w Suchorączku (koło Więcborka) i zająć się przetwórstwem na niewielką skalę. Zdecydowali się na prowadzenie działalności marginalnej, lokalnej (tzw. MOL).
Na zdjęciu Roman Olszewski (z lewej) z Andrzejem Musiałem.
Więcej o rodzinnej firmie piszemy w dodatku Kujawsko-Pomorska Strefa Agro. Będzie dołączony w poniedziałek 29 kwietnia do "Gazety Pomorskiej".
_____________________
Agro Pomorska odcinek 59

Przed Wielkanocą trzeba było wyprodukować więcej białej kiełbasy

Roman Olszewski (po prawej) podkreśla, iż wiele zawdzięczają człowiekowi, który z zawodu jest rzeźnikiem masarzem, a swoją wiedzę i doświadczenie (także receptury) wykorzystuje w ich zakładzie. To Andrzej Musiał (na zdjęciu po lewej). - Dla niego ta praca jest pasją! - dodaje pan Roman. "

Rodzina Olszewskich. Od lewej:Ola, Renata, Martyna, Hubert, Szymon, Sławomir, Agata, Roman i Anżelika