Roman Olszewski jest właścicielem kurnika, jego brat - Sławomir - zajmuje się produkcją trzody chlewnej. Z mięsa z własnych gospodarstw zaczęli wyrabiać kiełbasy w oparciu tradycyjne, polskie receptury. Efekt był wyśmienity! Rozsmakowała się w nich nie tylko rodzina, ale i znajomi. Dlatego Olszewscy postanowili stworzyć firmę Andrób w Suchorączku (koło Więcborka) i zająć się przetwórstwem na niewielką skalę. Zdecydowali się na prowadzenie działalności marginalnej, lokalnej (tzw. MOL).Na zdjęciu Roman Olszewski (z lewej) z Andrzejem Musiałem.Więcej o rodzinnej firmie piszemy w dodatku Kujawsko-Pomorska Strefa Agro. Będzie dołączony w poniedziałek 29 kwietnia do "Gazety Pomorskiej". _____________________Agro Pomorska odcinek 59
Lucyna Talaśka-Klich
Roman Olszewski jest właścicielem kurnika, jego brat - Sławomir - zajmuje się produkcją trzody chlewnej. Z mięsa z własnych gospodarstw zaczęli wyrabiać kiełbasy w oparciu tradycyjne, polskie receptury. Efekt był wyśmienity! Rozsmakowała się w nich nie tylko rodzina, ale i znajomi.