9 z 12
Potem dorzucamy kaszę, którą też przez chwilę podsmażamy w...
fot. Agnieszka Romanowicz

Potem dorzucamy kaszę, którą też przez chwilę podsmażamy w warzywami i grzybami.

10 z 12
Następnie zalewamy wszystko dwiema szklankami gorącej wody...
fot. Agnieszka Romanowicz

Następnie zalewamy wszystko dwiema szklankami gorącej wody pozostałej z gotowania grzybów. Nabieramy ją ostrożnie od góry, bo na dnie garnka mogą być ziarenka piachu. Dodajemy dwie łyżeczki soli, łyżeczkę czarnego pieprzu i tymianek. Przykrywamy garnek i zostawiamy na małym ogniu od 20 minut do pół godziny co jakiś czas mieszając.

11 z 12
Takie kaszotto jest smaczne bez dodatków, ale najlepiej...
fot. Agnieszka Romanowicz

Takie kaszotto jest smaczne bez dodatków, ale najlepiej smakuje z burakami i kiełbaską z ogniska. Smacznego!

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

W Grudziądzu dzieci pobiegły po medale i poduszki z lisem. Zobaczcie zdjęcia

W Grudziądzu dzieci pobiegły po medale i poduszki z lisem. Zobaczcie zdjęcia

W Grudziądzu rozpoczął się ogólnopolski finał igrzysk dzieci w piłce siatkowej

W Grudziądzu rozpoczął się ogólnopolski finał igrzysk dzieci w piłce siatkowej

Polecamy

Harleye z całej Europy opanowały Myślęcinek. Zobaczcie zdjęcia z oficjalnego otwarcia

Harleye z całej Europy opanowały Myślęcinek. Zobaczcie zdjęcia z oficjalnego otwarcia

W Grudziądzu dzieci pobiegły po medale i poduszki z lisem. Zobaczcie zdjęcia

W Grudziądzu dzieci pobiegły po medale i poduszki z lisem. Zobaczcie zdjęcia

Tak wyglądało święto 3 Pułku saperów w Chełmnie. Były awanse i odznaczenia

Tak wyglądało święto 3 Pułku saperów w Chełmnie. Były awanse i odznaczenia