Smaki Kujaw i Pomorza – odcinek świąteczny

Akcja specjalna Smaki Kujaw i Pomorza
Wideo
emisja bez ograniczeń wiekowych
To już nasze kolejne święta Bożego Narodzenia razem ze Smakami Kujaw i Pomorza! Zobacz, jakimi potrawami możesz zaskoczyć swoich gości w tym roku.

Co w świętach lubimy najbardziej? Rodzinne spotkania, niesamowitą atmosferę, niespodziewane prezenty i oczywiście pyszne jedzenie! Tym razem Rafał Godziemski zaprezentuje naszym widzom dwa rybne dania, którymi można urozmaicić tegoroczną kolację wigilijną – halibut w sosie z kiszonej kapusty oraz smażony śledź w płatkach owsianych. Zapraszamy na film.

Halibut w sosie z kiszonej kapusty:

  • Cebula
  • Odrobina oleju
  • Ząbek czosnku
  • Mąka na pizzę włoską MŁYNY STOISŁAW
  • Łyżka masła
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie
  • Pieprz czarny
  • Gałązka tymianku
  • Sól
  • Filiżanka wody
  • Sok z kiszonej kapusty PAWEKO
  • Kapusta kiszona PAWEKO
  • Filet z halibuta
  • Sok z połówki cytryny
  • Natka pietruszki
  • Cukier biały POLSKI CUKIER
  • Sos salsa CREMAJO

Smażony śledź w płatkach owsianych:

  • Jajko
  • Sól
  • Pieprz czarny
  • Ocet
  • Skrobia ziemniaczana PPZ TRZEMESZNO
  • Płatki owsiane MŁYNY STOISŁAW
  • Kilka filetów śledziowych
  • Olej
  • Szalotka
  • Gałązka tymianku

Sos:

  • Jajko ugotowane na twardo
  • Ogórki konserwowe PAWEKO
  • CREMAJO czosnkowe
  • Sól
  • Pieprz czarny
  • Koperek
  • Sok z ćwiartki cytryny

Partnerem odcinka są:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska