Pojezierze brodnickie to idealne miejsce na jesienne spacery. Dlaczego? Nad tutejszymi jeziorami rzadko kiedy wieje wiatr. Większość z nich jest niewielka i otoczona wzgórzami, na których rosną wysokie drzewa. Chociaż trzeba przyznać, że akurat jezioro Wądzyńskie to jedno z największych w regionie. W tym odcinku poznamy nie tylko kolejny ciekawy przepis kulinarny, ale także historię tych terenów.
Zapraszamy na film!
Klopsiki z dzika zapiekane pod beszamelem
- 0,5 kg mięsa mielonego z udźca dzika
- Pół cebuli
- Ząbek czosnku
- Koncentrat pomidorowy POLSKIE PRZETWORY
- Sól
- Czosnek niedźwiedzi CYKORIA
- Ziarna jałowca CYKORIA
- Pieprz czarny CYKORIA
- Odrobina wody
- Mąka
- Olej do smażenia
Sos
- Olej do smażenia
- Pół cebuli
- Klika kurek
- Sól
- Pieprz czarny CYKORIA
- Łyżka masła
- Koncentrat pomidorowy POLSKIE PRZETWORY
- Łyżka mąki
- Odrobina mleka
- Natka pietruszki
- Parmezan
Partnerem odcinka są:
Polskie Przetwory
Półwysep Wądzyn
Cykoria
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?