SKŁADNIKI NA TORT
- 3 spody bezowe
- 1 opakowanie serka mascarpone
- 500 ml śmietanki kremówki
- 2 łyżki cukru pudru
- 1/2 łyżeczki naturalnej esencji waniliowej
SKŁADNIKI NA SOS
- 1 szklanka świeżej żurawiny
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- 2 łyżki brązowego cukru
- 1/3 szklanki soku pomarańczowego
PRZYGOTOWANIE
W garnuszku zagotuj przekrojone na pół świeże żurawiny, suszone żurawiny, cukier i sok pomarańczowy. Poczekaj, aż owoce będą miękkie, a sos gęsty. Następnie ostudź. Mascarpone zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj śmietankę i wanilię, ubij na puszysty krem. Blaty bezowe przełóż śmietanowym kremem oraz sosem żurawinowym. Tort polej sosem, udekoruj świeżymi owocami żurawiny, obsyp cukrem pudrem.
UWAGA KONKURS: Sprawdź szczegóły!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Wszyscy patrzyli na wyeksponowane krągłości Romanowskiej na ściance. Stylista ocenia
- Uważajcie na Sablewską za kółkiem! Kiedyś doprowadzi do wypadku! Ekspert wyjaśnia
- Iwona z "Sanatorium" straciła dziecko i męża. To wyznanie złamało nam serca
- Wspólny występ Roksany Węgiel i Kevina Mgleja w cieniu tragedii. Znamy szczegóły