https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Świąteczny tort Pavlova

SKŁADNIKI NA TORT

  • 3 spody bezowe
  • 1 opakowanie serka mascarpone
  • 500 ml śmietanki kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki naturalnej esencji waniliowej

SKŁADNIKI NA SOS

  • 1 szklanka świeżej żurawiny
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1/3 szklanki soku pomarańczowego

PRZYGOTOWANIE

W garnuszku zagotuj przekrojone na pół świeże żurawiny, suszone żurawiny, cukier i sok pomarańczowy. Poczekaj, aż owoce będą miękkie, a sos gęsty. Następnie ostudź. Mascarpone zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj śmietankę i wanilię, ubij na puszysty krem. Blaty bezowe przełóż śmietanowym kremem oraz sosem żurawinowym. Tort polej sosem, udekoruj świeżymi owocami żurawiny, obsyp cukrem pudrem.

UWAGA KONKURS: Sprawdź szczegóły!

Świąteczny tort Pavlova
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska