Przedszkolaki wraz z wychowawczynią oraz rodzicami i zaproszonymi gośćmi przygotowywały się do zimy - ukisiły beczkę kapusty.
Wychowawczyni Dorota Wódecka zapoznała dzieci z walorami smakowymi i zdrowotnymi popularnego polskiego przysmaku. Dzieci dowiedziały się iż, kiszona kapusta, oprócz walorów smakowych, jest cennym źródłem wielu witamin.
Przedszkolaki w mig zabrały się do pracy. Poszatkowaną wcześniej kapustę wrzucały do przygotowanej w tym celu beczki a także marchew i przyprawy. Oczywiście każdą warstwę posypywały solą. Należy wspomnieć, że dzieciaki nie zapominały o jej dokładnym ugnieceniu nogami tak, aż kapusta puściła sok.
Za około 2 tygodnie sprawdzą, jak smakuje ich kiszona kapusta!
Niepubliczna szkoła podstawowa w Pocierzynie otrzymała imię Świętego Jana Pawła II.
Była też wycieczka z rodzicami, potem dzieci malowałyi jesienne drzewa.
W ramach akcji Cała Polska Czyta Dzieciom rodzice przeczytali bajkę A. Galicy "O królowej, która deszczu nie lubiła".
O krok od wielkiej tragedii! Cudem uniknęli śmierci! [wideo - program Stop Agresji Drogowej]