https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

To dzieje się z organizmem, gdy jemy kapustę kiszoną. Te osoby powinny włączyć kapustę do diety

Magdalena Walczak-Grudzka
Opracowanie:
Kapusta kiszona cieszy się w Polsce dużą popularnością. Jest bogata w wiele korzystnych dla zdrowia składników odżywczych. Dodatkowo to przekąska niskokaloryczna (w 100 g produktu znajduje się tylko 12 kcal), zawierająca mało tłuszczu i dużą ilość błonnika. Kapusta kiszona ma dobroczynny wpływ na nasz organizm. Pomaga w wielu dolegliwościach i warto ją jeść przez cały rok - szczególnie samodzielnie przyrządzoną.Kapusta kiszona ma pozytywny wpływ na układ pokarmowy, obniża poziom cholesterolu we krwi, wspomaga odporność i jest bogatym źródłem witamin oraz mikro- i makroelementów.W jaki sposób kapusta kiszona wpływa na organizm? Kto szczególnie powinien włączyć kapustę kiszoną do swojej diety? Zobacz na kolejnych slajdach >>>>>
Kapusta kiszona cieszy się w Polsce dużą popularnością. Jest bogata w wiele korzystnych dla zdrowia składników odżywczych. Dodatkowo to przekąska niskokaloryczna (w 100 g produktu znajduje się tylko 12 kcal), zawierająca mało tłuszczu i dużą ilość błonnika. Kapusta kiszona ma dobroczynny wpływ na nasz organizm. Pomaga w wielu dolegliwościach i warto ją jeść przez cały rok - szczególnie samodzielnie przyrządzoną.Kapusta kiszona ma pozytywny wpływ na układ pokarmowy, obniża poziom cholesterolu we krwi, wspomaga odporność i jest bogatym źródłem witamin oraz mikro- i makroelementów.W jaki sposób kapusta kiszona wpływa na organizm? Kto szczególnie powinien włączyć kapustę kiszoną do swojej diety? Zobacz na kolejnych slajdach >>>>> pixabay.com
Kapusta kiszona to poszatkowana kapusta poddana procesowi fermentacji, który zachodzi po zasypaniu jej solą. Kiszona kapusta cieszy się dużą popularnością. Wiele osób coraz częściej próbuje ją samodzielnie ukisić. Jak się okazuje, warto jeść kapustę kiszoną i w ogóle kiszonki, ponieważ mają one bardzo dobry wpływ na zdrowie i samopoczucie. Co dzieje się z organizmem, gdy jemy kapustę kiszoną? Kto szczególnie powinien włączyć kapustę kiszoną do swojej diety? Zobacz!

Smaki Kujaw i Pomorza - sezon 4 odcinek 33 - Biskupin

od 16 lat

Kapusta kiszona - właściwości

Kapusta kiszona powinna gościć w naszej diecie przez cały rok. Jest bogata w wiele korzystnych dla zdrowia składników odżywczych. Dodatkowo to przekąska niskokaloryczna (w 100 g produktu znajduje się tylko 12 kcal), zawierająca mało tłuszczu i dużą ilość błonnika. Kapusta kiszona ma dobroczynny wpływ na nasz organizm. Pomaga w wielu dolegliwościach i warto ją jeść - szczególnie samodzielnie przyrządzoną.

Najlepsza jest kapusta ukiszona w domowych warunkach, ponieważ w przemysłowym procesie często dodawany jest ocet, przez co wartości odżywcze kapusty kiszonej spadają.

W takich sytuacjach warto jeść kapustę kiszoną. Te osoby powinny włączyć ją do diety

Choć w Polsce kapusta kiszona jest niemal tak samo popularna jak ogórki kiszone, to nie zawsze zdajemy sobie sprawę, jakie niesamowite właściwości posiada.

Kiedy powinniśmy jeść dużo kapusty kiszonej? W jaki sposób kapusta kiszona wpływa na organizm? Zobacz, kiedy koniecznie powinniśmy włączyć kapustę kiszoną do swojej diety. Szczegóły w galerii:

Wideo
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska