https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Tak gospodarują w wielkopolskim Trzemżalu - Eryk Paluch i jego tata Damian. Z wizytą w gospodarstwie [zdjęcia]

Lucyna Talaśka-Klich
- Przed zimą trzeba zadbać o odchwaszczenie - stwierdził  Eryk Paluch, rolnik z miejscowości Trzemżal w gminie Trzemeszno (powiat gnieźnieński, województwo wielkopolskie). Na polach w całej Polsce trwają jesienne prace. Gospodarze jeszcze sieją, inni zbierają kukurydzę. Podczas zabiegów ochronnych towarzyszyliśmy panu Erykowi. Eryk Paluch prowadzi z rodziną gospodarstwo w Trzemżalu
- Przed zimą trzeba zadbać o odchwaszczenie - stwierdził Eryk Paluch, rolnik z miejscowości Trzemżal w gminie Trzemeszno (powiat gnieźnieński, województwo wielkopolskie). Na polach w całej Polsce trwają jesienne prace. Gospodarze jeszcze sieją, inni zbierają kukurydzę. Podczas zabiegów ochronnych towarzyszyliśmy panu Erykowi. Eryk Paluch prowadzi z rodziną gospodarstwo w Trzemżalu Lucyna Talaśka-Klich
- Przed zimą trzeba zadbać o odchwaszczenie - stwierdził Eryk Paluch, rolnik z miejscowości Trzemżal w gminie Trzemeszno (powiat gnieźnieński, województwo wielkopolskie). Na polach w całej Polsce trwają jesienne prace. Gospodarze jeszcze sieją, inni zbierają kukurydzę. Podczas zabiegów ochronnych towarzyszyliśmy panu Erykowi.

Protest rolników przed KPRM. Oburzeni decyzją o zamknięciu cmentarzy

W jego rodzinnym gospodarstwie - wspólnie z tatą Damianem - na około 300 hektarach (łącznie) zajmują się wyłącznie produkcją roślinną. Uprawiają pszenicę, buraki cukrowe, kukurydzę i rzepak.

- Nasze zboża są w dobrej kondycji, deszczu jesienią nie brakowało, a czasami było go aż za dużo – stwierdził w drugiej dekadzie października Eryk Paluch.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Rolnictwo

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska