Marynowanie liści winogron jest szybkie i proste. Korzyści z tej pracy odczuwa się zimą, gdy liście winogron są miłym wspomnieniem lata, a my mamy je pod ręką i dzięki temu możemy szybko zrobić gołąbki. Liście będą już wiotkie i w moment połączą się z farszem. Można owijać nimi farsze wegetariańskie, np. z kaszy gryczanej, twarogu i szpinaku albo farsze mięsne z warzywami. Są zwolennicy gołąbków ziemniaczano-grzybowych i ziemniaczano-serowych. Każdy farsz pasuje do liści winogron.
Tak krok po kroku zamarynujesz liście winogron
Podajemy przepis na jeden słoik 0,5 litra, który pomieści około 20 liści winogron. Składniki są poniżej, przygotowanie krok po kroku zobaczysz w naszej galerii.
Składniki
- 20 liści winogron
- ¾ litra wody
- płaska łyżka soli kamiennej
- łyżeczka ziaren gorczycy
- 3 ząbki czosnku
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Opozda podjęła decyzję w sprawie Vincenta. Królikowski nie ma tu nic do gadania
- Ostrzegamy: Daniel Martyniuk znowu "śpiewa". Ekspertka wysyła go na oddział
- Dawno niewidziana Szostak na imprezie. Bardzo się zmieniła [ZDJĘCIA]
- Roksana Węgiel i Kevin Mglej wezmą nowy ślub! Sensacyjne szczegóły tylko u nas