1 z 8
Przewijaj galerię w dół
Przywykliśmy do picia wielu rodzajów alkoholu po...
fot. pixabay

Przywykliśmy do picia wielu rodzajów alkoholu po wcześniejszym schłodzeniu. Zasada ta odnosi się zwłaszcza do mocniejszych trunków. Tymczasem niektórych popularnych alkoholi nie powinno się chłodzić przed podaniem, aby wydobyć z nich jak najlepszy smak i aromat. Zobacz w naszej galerii, jakie typy alkoholi znajdują się na liście! Możesz się bardzo zdziwić.

2 z 8
Czerwone wino...

Czerwone wino

Czerwone wino zawsze serwujemy w temperaturze pokojowej (najlepiej 16-18 stopni). Natomiast chłodzimy wina musujące (6 stopni), różowe oraz białe (8-12 stopni).

3 z 8
Brandy i koniak...

Brandy i koniak

Pełnię smaku brandy i koniaku poczujemy jedynie wtedy, gdy podamy go w temperaturze pokojowej. Kieliszek napełniamy do 1/4 wysokości i sączymy powoli po obiedzie lub kolacji.

4 z 8
Whisky...

Whisky

Picie whisky z lodem choć jest dopuszczalne, to sprawia, że bardzo wiele tracimy. Dobry, wysokiej jakości trunek zaleca się pić na ciepło, aby wyczuć cały bukiet smaków i aromatów.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Zawisza wreszcie wygrał w Bydgoszczy. Zobacz  zdjęcia z meczu i trybun

Zawisza wreszcie wygrał w Bydgoszczy. Zobacz zdjęcia z meczu i trybun

Zaginęła 17-letnia Marta Pałczyńska. Szukają jej bliscy i bydgoska policja

Zaginęła 17-letnia Marta Pałczyńska. Szukają jej bliscy i bydgoska policja

Kierowca zasnął, auto dachowało. Groźne nocne zdarzenie w Nekli

Kierowca zasnął, auto dachowało. Groźne nocne zdarzenie w Nekli

Zobacz również

Hiszpania, Meksyk i Gruzja z food trucka. Wyjątkowy festiwal smaków w Bydgoszczy

Hiszpania, Meksyk i Gruzja z food trucka. Wyjątkowy festiwal smaków w Bydgoszczy

Wypadek na S10 pod Toruniem. Bus zderzył się z osobówką, pięć osób poszkodowanych

Wypadek na S10 pod Toruniem. Bus zderzył się z osobówką, pięć osób poszkodowanych