
Herbata to z pewnością jeden z ulubionych napojów, który rozgrzewa jesienią i zimą, a latem sprawdza się jej mrożona wersja. Sympatyków tego trunku jest wielu, podobnie jak odmian herbaty, od czarnej tradycyjnej po smakowe czy tzw. lecznicze (odchudzające, przeczyszczające i wiele innych). Herbata wydaje się idealna do wszystkiego, ale wcale tak nie jest. Jest lista produktów, których nie powinniśmy łączyć z tym napojem.
Sprawdźcie, jakie na kolejnych zdjęciach >>>>>>

Herbata z cytryną!
Nigdy nie dodawaj cytryny, zanim herba się zaparzy. Cytrynę można dodać po wyjęciu torebki.

Herbata z miodem
Nigdy nie dodawaj miodu do gorącej herbaty. Aby dodać miód trzeba odczekać jak herbata trochę przestygnie, będzie miała około 70 stopni.

Herbata i czerwone mięso
Okazuje się, że takie połączenie sprawia, że żelazo zawarte w mięsie gorzej się wchłania.