https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Takie są korzyści z jedzenia oliwek. Mamy listę właściwości - są dobre nie tylko na serce

Agnieszka Romanowicz
Owoc oliwki europejskiej jest popularny na całym świecie, również w Polsce, nie tylko ze względu na swój smak, ale też na cenne właściwości dla zdrowia. - Włączając oliwki do swojej diety, można doświadczyć wielu korzyści zdrowotnych - mówią eksperci. Jakie to są korzyści? Sprawdźcie w naszej galerii.
Owoc oliwki europejskiej jest popularny na całym świecie, również w Polsce, nie tylko ze względu na swój smak, ale też na cenne właściwości dla zdrowia. - Włączając oliwki do swojej diety, można doświadczyć wielu korzyści zdrowotnych - mówią eksperci. Jakie to są korzyści? Sprawdźcie w naszej galerii. Pixabay
Zielone czy czarne - niezależnie od wybarwienia, oliwki mają wiele zalet dla zdrowia. Bogate w przeciwutleniacze, zdrowe tłuszcze i witaminy owoce warto włączyć do codziennej diety. Jak wpływają na ludzki organizm? Sprawdźcie w naszej galerii.

Owoc oliwki europejskiej jest popularny na całym świecie, również w Polsce, nie tylko ze względu na swój smak, ale też na cenne właściwości dla zdrowia.

Głównymi producentami oliwek są kraje Unii Europejskiej (głównie Hiszpania), Egipt i Turcja. Oliwki dzieli się ze względu na dojrzałość:

  • oliwki zielone – niedojrzałe
  • oliwki zmieniające kolor – w trakcie dojrzewania i zmiany koloru
  • oliwki czarne - dojrzałe

Takie są korzyści z jedzenia oliwek - lista

W Polsce drzewa oliwne nie rosną, ale Krajowa Federacja Producentów Zbóż zachęca do ich jedzenia. - Ten śródziemnomorski owoc jest pełen składników odżywczych. Włączając oliwki do swojej diety, można doświadczyć wielu korzyści zdrowotnych. Jakie to są korzyści? Sprawdźcie w naszej galerii.

Źródło: KFPZ

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Zdrowie

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska