https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Takie są skutki uboczne jedzenia pomarańczy. Osoby z tymi schorzeniami muszą uważać na te cytrusy

mm
Wideo
emisja bez ograniczeń wiekowych
Pomarańcze mają wiele witamin i wartości odżywczych. Bardzo chętnie zjadamy je na surowo po obraniu skórki lub pijemy sok z tych owoców. Trzeba jednak pamiętać, że nie wszystkim służy jedzenie pomarańczy. Zobacz, kto powinien unikać tych cytrusów.

Pomarańcze - właściwości i wartości odżywcze. Takie korzyści daje jedzenie pomarańczy

Pomarańcze są w dostępne w sklepach w naszym kraju przez cały rok. Warto je dodać do diety, bo mają w sobie bardzo dużo witamin. Jedzenie pomarańczy niesie dużo korzyści, jeśli chcemy zadbać o odporność.

Dlaczego warto jeść owoce cytrusowe:

  • są bogate w witaminy
  • zawierają dużo magnezu, fosforu i żelaza
  • poprawiają odporność na choroby i ogólną kondycję naszego organizmu

Skąd do nas trafiają te owoce? Pomarańcze najczęściej z Brazylii, która jest światowym potentatem w tej branży, ale także z Argentyny, a wiosną i latem z kilku krajów europejskich, głównie z Hiszpanii.

Osoby z tymi schorzeniami nie powinny jeść pomarańczy

Niestety nie wszyscy mogą jeść pomarańcze. Osoby cierpiące na niektóre schorzenia muszą ich unikać. Zobacz, kto musi uważać. Szczegóły znajdziecie w naszej galerii.

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska