13 z 17
CEBULA...
fot. pixabay.com

CEBULA
Pomimo że skórka cebuli nie jest tak gruba, jak u niektórych innych produktów, właśnie to warzywo korzeniowe ma jedną z najniższych zawartości pozostałości pestycydów ze wszystkich.

14 z 17
ANANAS...
fot. pixabay.com

ANANAS
Zewnętrzna warstwa ochronna ananasa jest szczególnie twarda, dlatego w dużej mierze zawiera tak niewielką ilość pozostałości pestycydów.

15 z 17
KUKURYDZA...
fot. pixabay.com

KUKURYDZA
Może być denerwujące, że trzeba odrywać warstwa po warstwie łuski od słodkiej kukurydzy przed jej ugotowaniem, ale to właśnie ta ochronna powłoka sprawia, że kukurydza jest prawie wolna od pestycydów.

16 z 17
AWOKADO...
fot. pixabay.com

AWOKADO
Spożywanie tego modnego produktu niesie ogromne korzyści zdrowotne, ale jest to również jeden z najczystszych owoców na półkach sklepów spożywczych! Wszystko dzięki ochronnej warstwie zewnętrznej, która zapobiega zanieczyszczeniu awokado od środka przez pestycydy.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Kliknij i zobacz zwyciężczynie konkursu Miss Kujawsko-Pomorskiego. Mamy wyniki

Kliknij i zobacz zwyciężczynie konkursu Miss Kujawsko-Pomorskiego. Mamy wyniki

Tłumy dzieci na starcie! Ruszył Klub Małego Biegacza w Grudziądzu. Mamy zdjęcia

Tłumy dzieci na starcie! Ruszył Klub Małego Biegacza w Grudziądzu. Mamy zdjęcia

Podlej tym grządki, a fasolka szparagowa obrodzi. Dzięki temu strączków będzie w bród

Podlej tym grządki, a fasolka szparagowa obrodzi. Dzięki temu strączków będzie w bród

Zobacz również

Tłumy dzieci na starcie! Ruszył Klub Małego Biegacza w Grudziądzu. Mamy zdjęcia

Tłumy dzieci na starcie! Ruszył Klub Małego Biegacza w Grudziądzu. Mamy zdjęcia

Podlej tym grządki, a fasolka szparagowa obrodzi. Dzięki temu strączków będzie w bród

Podlej tym grządki, a fasolka szparagowa obrodzi. Dzięki temu strączków będzie w bród