Ilość mięsa w parówkach może wahać się od kilkunastu do ponad 90 procent - wynika z danych Faktu. W pozostałej części parówki mamy wodę, wypełniacze i mięso oddzielone mechaniczne, tak zwane MOM (odcięta z kości masa mięsa, tłuszczu, ścięgien, szpiku i kości).
Jak wynika z badania Faktu, pierwsze miejsce zajęły parówki "Sokołów z szynki" (93 proc. mięsa, 0 proc. MOM, 18,76 zł), na drugim "Sokoliki" (87 proc. mięsa, 0 proc. MOM, 28,50 zł), a trzecie "Wieprzowe Pikok" (83 proc. mięsa, 0 proc. MOM, 13,32 zł).
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Opozda podjęła decyzję w sprawie Vincenta. Królikowski nie ma tu nic do gadania
- Ostrzegamy: Daniel Martyniuk znowu "śpiewa". Ekspertka wysyła go na oddział
- Dawno niewidziana Szostak na imprezie. Bardzo się zmieniła [ZDJĘCIA]
- Roksana Węgiel i Kevin Mglej wezmą nowy ślub! Sensacyjne szczegóły tylko u nas