
WARZYWA ZIELONE LIŚCIASTE
Zielone liściaste warzywa są doskonałym dodatkiem do diety odchudzającej. Są nie tylko niskokaloryczne, ale także bogate w błonnik, który pomaga zachować uczucie sytości.

WARZYWA KAPUSTNE
Warzywa kapustne, takie jak brokuły, kalafior i kapusta są bogate w błonnik, niskokaloryczne i bardzo sycące.

FASOLA
Fasola to jeden z najlepiej strzeżonych sekretów odchudzania. Pół szklanki fasoli zawiera około 7 gramów błonnika. Zdaniem ekspertów wszystkie fasole i rośliny strączkowe są bogate w błonnik, który pomaga w efektywnym funkcjonowaniu przewodu pokarmowego i powoduje utratę wagi.

JABŁKA
Jabłka są jednym z najzdrowszych pokarmów, które warto jeść, aby pomóc w utracie wagi. Jedno średniej wielkości jabłko ma nie tylko około 5 gramów błonnika – co pomaga w utracie wagi – ale także słodki i chrupiący smak, dzięki czemu może zastąpić deser, jednocześnie pomagając poczuć się pełnym.