5 z 7
Zmniejszenie ilości mąki w przepisie na pleśniaka przy...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zmieniają się proporcje składników pleśniaka?

Zmniejszenie ilości mąki w przepisie na pleśniaka przy użyciu masła zamiast margaryny jest kluczowe. Dzięki temu ciasto będzie miało idealną konsystencję i smak. Pamiętaj, by zawsze dostosować ilość tłuszczu do proporcji podanych w przepisie.

6 z 7
Podmieniając margarynę na masło, nie tylko poprawisz smak...
fot. Katarzyna Puczyńska

Masło jako sekret doskonałego pleśniaka

Podmieniając margarynę na masło, nie tylko poprawisz smak swojego pleśniaka, ale także uczynisz go zdrowszym. Naturalne składniki zawsze będą lepszym wyborem w kuchni, a twoje ciasto stanie się prawdziwym rarytasem, który rozpływa się w ustach.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

W Nakle śpiewano i tańczono „O krajeńską gąskę”. Na scenie ponad 250 dzieci

W Nakle śpiewano i tańczono „O krajeńską gąskę”. Na scenie ponad 250 dzieci

Ekspert z USA: budowa komputera kwantowego to ogromna inwestycja. Ale jest kluczowa

Ekspert z USA: budowa komputera kwantowego to ogromna inwestycja. Ale jest kluczowa

Polecamy

Ekspert z USA: budowa komputera kwantowego to ogromna inwestycja. Ale jest kluczowa

Ekspert z USA: budowa komputera kwantowego to ogromna inwestycja. Ale jest kluczowa

Kawa z cynamonem - takie ma właściwości. Cynamon wzbogaca smak kawy, ale też leczy

Kawa z cynamonem - takie ma właściwości. Cynamon wzbogaca smak kawy, ale też leczy

Co za odpowiedź Twardych Pierników! Anwil znokautowany w Arenie Toruń

Co za odpowiedź Twardych Pierników! Anwil znokautowany w Arenie Toruń