5 z 7
Zmniejszenie ilości mąki w przepisie na pleśniaka przy...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zmieniają się proporcje składników pleśniaka?

Zmniejszenie ilości mąki w przepisie na pleśniaka przy użyciu masła zamiast margaryny jest kluczowe. Dzięki temu ciasto będzie miało idealną konsystencję i smak. Pamiętaj, by zawsze dostosować ilość tłuszczu do proporcji podanych w przepisie.

6 z 7
Podmieniając margarynę na masło, nie tylko poprawisz smak...
fot. Katarzyna Puczyńska

Masło jako sekret doskonałego pleśniaka

Podmieniając margarynę na masło, nie tylko poprawisz smak swojego pleśniaka, ale także uczynisz go zdrowszym. Naturalne składniki zawsze będą lepszym wyborem w kuchni, a twoje ciasto stanie się prawdziwym rarytasem, który rozpływa się w ustach.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Kobiety o takich imionach to często kłamczuchy! Tak mówi Wielka Księga Imion

Kobiety o takich imionach to często kłamczuchy! Tak mówi Wielka Księga Imion

Kierowca zasnął, auto dachowało. Groźne nocne zdarzenie w Nekli

Kierowca zasnął, auto dachowało. Groźne nocne zdarzenie w Nekli

Polecamy

Zawisza wreszcie wygrał w Bydgoszczy. Zobacz  zdjęcia z meczu i trybun

Zawisza wreszcie wygrał w Bydgoszczy. Zobacz zdjęcia z meczu i trybun

Zaginęła 17-letnia Marta Pałczyńska. Szukają jej bliscy i bydgoska policja

Zaginęła 17-letnia Marta Pałczyńska. Szukają jej bliscy i bydgoska policja

Parkrun Toruń 454. Sport, uśmiechy i piękne kwietniowe słońce - zobaczcie zdjęcia!

Parkrun Toruń 454. Sport, uśmiechy i piękne kwietniowe słońce - zobaczcie zdjęcia!