https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Tyle płacimy za miód, grzyby i inne artykuły na Targowisku Miejskim w Inowrocławiu

(szcz)
Pszczelarze oferują na Targowisku Miejskim w Inowrocławiu wiele gatunków miodów, pomagających uodpornić się na jesienne przeziębienia i grypę
Pszczelarze oferują na Targowisku Miejskim w Inowrocławiu wiele gatunków miodów, pomagających uodpornić się na jesienne przeziębienia i grypę Jan Szczutkowski
Na Targowisku Miejskim w Inowrocławiu sprawdzaliśmy m. in. ile kosztują różne gatunki miodów i inne oferowane na sprzedaż artykuły spożywcze.

Jesienią i zimą dobroczynne właściwości dla naszego organizmu - poza lekarstwami, wystawionymi na recepty przez lekarzy rodzinnych - mają także naturalne produkty.

Niedawno pisaliśmy o korzystnych działaniach czosnku. Klienci na inowrocławskim targowisku mają też do wyboru bogaty asortyment miodów. Ten podstawowy produkt pszczeli ma również właściwości zdrowotne i odżywcze, co przekłada się na wspomaganie organizmu w walce z przeziębieniem i grypą.

- Teraz najwięcej sprzedaje miodu lipowego, który szczególnie jest polecany przy infekcjach wirusowych. Cechuje go silne właściwości bakteriobójcze i przeciwgorączkowe, łagodzi też kaszel - podkreśla Zbigniew Pawłowski z gospodarstwa pszczelarskiego w Tupadłach (gm. Inowrocław).

Inne miody również pozytywnie wpływają na funkcjonowanie układu odpornościowego. Ceny miodów, w zależności od pojemności słoików, kształtują się na poziomie 25-45-70 (najdroższy nawłociowy).

Oto inne ceny z minionej soboty:

  • aronia - 8,

  • brokuły - 4-6,

  • buraki ćwikłowe - 3,

  • cebula biała i czerwona - 3-5,

  • cukinia - 10,

  • czosnek - 3-5,

  • dynia - 2-4,

  • fasola szparagowa - 10,

  • gruszki - 3-8,

  • jabłka - 2-5,

  • jajka - 0,80-1,30,

  • kalafior - 3,50-7,

  • kapusta: biała - 3-4, kwaszona - 10,

  • koperek - 2,

  • kwas chlebowy na zakwasie żytnim (litr) - 10,

  • marchew - 2-3,

  • ogórki: kwaszone - 10-12, małosolne - 25-30,

  • orzechy: laskowe - 13-18, włoskie - 6-25,

  • papryka - 4-10,

  • pieczarki - 12,

  • pietruszka - 8-10,

  • pigwowiec - 15,

  • podgrzybki: pokrojone - 10, w całości - 13,

  • rydze (litr) - 15,

  • pomidory - 7-12 (najdroższe odmiany bawole serce),

  • por - 2-3,

  • rzepa - 7,

  • sałata - 3-4,

  • seler - 6,

  • śliwki - 5-8, truskawki poziomkowe - 24,

  • włoszczyzna - 7,

  • ziemniaki - 1-3.

Trwa głosowanie...

Czy próbowałeś kiedyś jedzenia z food trucków?

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Uroczystości w Gnieźnie. Hołd dla pierwszych królów Polski

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska