https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Urosły szeregi gotowych, aby oddać szpik. Po akcji w Grudziądzu [zdjęcia]

Piotr Bilski
Około 50 osób zarejestrowało się we wtorek, w bazie potencjalnych dawców szpiku kostnego,  podczas akcji, którą zorganizował zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich we współpracy z fundacją DKMS. - Przeprowadzenie takiej akcji zaproponowały uczennice. Koordynacji podjęły się nauczycielki. I myślę, że się udała - mówi Rafał Szweda, dyrektor ZSG-H. Wśród osób, które zarejestrowały się w bazie byli głównie pełnoletni uczniowie, nauczyciele i pracownicy „Gastronomika”. Ale przyszli także uczniowie innych grudziądzkich szkół.
Około 50 osób zarejestrowało się we wtorek, w bazie potencjalnych dawców szpiku kostnego, podczas akcji, którą zorganizował zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich we współpracy z fundacją DKMS. - Przeprowadzenie takiej akcji zaproponowały uczennice. Koordynacji podjęły się nauczycielki. I myślę, że się udała - mówi Rafał Szweda, dyrektor ZSG-H. Wśród osób, które zarejestrowały się w bazie byli głównie pełnoletni uczniowie, nauczyciele i pracownicy „Gastronomika”. Ale przyszli także uczniowie innych grudziądzkich szkół. Piotr Bilski
Około 50 osób zarejestrowało się we wtorek, w bazie potencjalnych dawców szpiku kostnego, podczas akcji, którą zorganizował zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich we współpracy z fundacją DKMS. - Przeprowadzenie takiej akcji zaproponowały uczennice. Koordynacji podjęły się nauczycielki. I myślę, że się udała - mówi Rafał Szweda, dyrektor ZSG-H. Wśród osób, które zarejestrowały się w bazie byli głównie pełnoletni uczniowie, nauczyciele i pracownicy „Gastronomika”. Ale przyszli także uczniowie innych grudziądzkich szkół.
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska