https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Warzywa i owoce w potrawach nie tylko dla dzieci [wideo]

Dzień Dobry TVN/x-news
Dzień Dobry TVN/x-news
W kuchni "Dzień Dobry TVN" kucharz Andrzej Polan i aktorka Katarzyna Glinka zaproponowali dania, w których główną rolę odgrywają owoce i warzywa.

- Pokrojone i zapiekane warzywa zachowują witaminy, ponieważ to bardzo krótka obróbka termiczna. Uczmy dzieci jeść warzywa al dente - stwierdził Polan. - Na 5 porcji zdrowia wchodzi tylko 400 gramów owoców i warzyw dziennie, więc warto wkomponować to w menu i nie tracić zapału - dodała Glinka.

Wśród propozycji znalazły się takie dania, jak kurczę duszone z kolorowymi warzywami, kotlety z dorsza z ogórkiem, kalarepką i jabłkiem oraz naleśniki z kapustą, jabłkami i serem.

Czytaj e-wydanie »
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska