1 z 16
Przewijaj galerię w dół

fot. Agata Kozicka
XIV edycja Festiwalu Smaku w Grucznie ściągnął przez 2 dni do tej około 1,5-tysięcznej wsi, pewno dużo więcej gości. Jak co roku można było dobrze zjeść. Popularnością cieszyła się aleja miodów, ale i przy stoiskach z wędlinami nie brakowało amatorów tradycyjnych produktów.
2 z 16

fot. Agata Kozicka
Od lat już na festiwalu pojawiają się przedstawiciele smaków z dalekich krain. W tym roku mogliśmy np. zrobić zakupy o smaku wileńskim.
3 z 16

fot. Agata Kozicka
Pogoda dopisała, bawili się dorośli i dzieci, dla których chyba najatrakcyjniejszy był kącik z belami siana, po którym można było pobrykać.
4 z 16

fot. Agata Kozicka
Najsurowsza i najważniejsza ocena smaku należała oczywiście do klientów, a jak ocenili konkursowe wyroby jurorzy?