Kujaw".
Zorganizował go po raz drugi samorząd województwa. W jego ramach wyróżniane są wyroby spożywcze i produkty rolne wytwarzane w regionie w tradycyjny sposób.
W tym roku docenieni zostali:
Anna Patyk (Bronisław, gmina Dobre) za świąteczną szynkę kujawską z kością,
Zofia Panasiuk (Wiejska Spółdzielnia Handlowo-Produkcyjna w Stolnie) za stoleński razowiec ze słonecznikiem oraz chleb z kminkiem ze Stolna
Monika Jastrzębska (firma Masmal z Warlubia) za masło ekstra tradycyjne z Warlubia
Romana Damrath (Wąsosz, gmina Szubin) za wigilijną zupę z suszu
Magdalena Jankowska (Aleksandrów Kujawski) za rozgrzewający nieszawski "kompocik".
Strefa Biznesu: Inflacja będzie rosnąć, nawet do 6 proc.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?