Tutaj dobrze się handluje. Spotykamy bowiem samochody z rejestracją m. in. z powiatów aleksandrowskiego, lipnowskiego, włocławskiego i mogileńskiego.
Ceny żywności. Tańsze warzywa i jaja, droższe mięso i cukier
W ciągu dwóch tygodni bardzo staniała fasolka szparagowa - z 25-28 do 10 zł/kg. Duża podaż truskawek przyczyniła się też do spadku ceny tego smacznego, ale sezonowego owocu. Przeciętna cena to 4 zł/kg. Utrzymuje się wysoka cena na pomidory malinowe. Andrzej Górski z Torunia sprzedawał je za 9,50. Inne gatunki pomidorów były tańsze - 4-5 zł. Podrożały ogórki do kiszenia. Dlaczego? - Chłodne noce zahamowały wegetację warzyw, uprawianych w tunelach foliowych lub pod osłonami - mówi Marek Piotrowski z Nożyczyna (gm. Jeziora Wielkie).
Pozostałe ceny: kalafior - 1,50-2,50, pęczek młodej marchwi - 2,50 - 3, marchew (stara) - 2, główka młodej kapusty - 2, kapusta kiszona - 4-6, ogórki: małosolne - 10, zielone na sałatkę - 4, pietruszka - 4, botwinka - 2, burak ćwikłowy - 1,50, kalarepa - 1, cebula - 2, cebula ze szczypiorem - 1,50, ziemniaki - 0,80-2,50, agrest - 5, maliny - 15, czereśnie - 8-10-15, jabłka - 2-3, groszek w łupinach - 7. Ceny produktów mleczarskich, mięsnych i jaj są stabilne.