"Zajazd Babski" Babice po Kuchennych Rewolucjach - 29.03.2018
W Babicach pod Oświęcimiem powstała restauracja "Marysieńka". To dzieło Kasi i Adama, kucharzy z zamiłowania, których marzeniem było otworzenie własnego lokalu.
Oboje są samoukami i bardzo często sięgają po przepisy rodzinne. Dlatego postanowili, że w "Marysieńce" serwować będą tradycyjną, polską kuchnię. Niestety głównym problemem "Marysieńki" są klienci, a raczej ich brak. Choć goście, którzy organizują tam imprezy okolicznościowe chwalą kuchnię, to jednak do lokalu już nie wracają.
Jedyną nadzieją, która pozostała Kasi i Adamowi, to pomoc Magdy Gessler. Jak zmieni się wystrój i kuchnia "Marysieńki"? Tradycyjnie Magda Gessler zmieniła nazwę restauracji na "Zajazd Babski".
W lokalu serwowane są teraz dania z kuchni staropolskiej. Właściciele skupiają się na potrawach, opartych na świeżych grzybach i rybach.
Zajazd Babski Kuchenne Rewolucje - MENU
- Placek ziemniaczany, sałatka śledziowa - 14 zł
- Barszcz czerwony, ziemniaki zagniatane z cebulką, chrzan tarty - 12 zł
- Karp wędzony z chrzanem z babskiej ręki - 18 zł
- Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana z grzybami leśnymi - 22 zł
- Smażony stek z Miecznika, surówka z kapusty kiszonej - 33 zł
Jak wypadły Kuchenne Rewolucje w Babicach? Czy "Zajazd Babski" po wizycie Magdy Gessler odżyje? Oglądaj dzisiaj odcinek Kuchennych Rewolucji. Premiera o 21.30 na antenie TVN.
Jakie są opinie o restauracji "Zajazd Babski"? Czy lokal podoba się gościom?
Wybrane opinie o restauracji "Zajazd Babski" (pisownia oryginalna)
- Szkoda, że nie ma większej skali oceny bo przydała by się :) Restauracja choć w miejscu nie dogodnym cieszy się dużym zainteresowaniem. Jedzenie jest wyśmienite schabowy z kapustą zasmażana z grzybami leśnymi- lepszego nie jadłam nigdzie ( a odwiedziłam wiele restauracji ) placek ziemniaczany z sałatka śledziowa mistrzostwo placek puszysty dobrze doprawiony nie naciągnął oleju rewelacja salatka śledziowa chodź nie przepadam za śledziami ma w sobie to coś....do tego prze miła obsługa pyszna herbatka z soczkiem malinowym babska ręką wyciskanym i mamy raj dla podniebienia. Przyjedziemy jeszcze nie raz !! Pozdrawiam załogę - napisała Pani Edyta.
- Pyszne jedzenie, miła obsługa. Pierwszy raz zjadłam wszystko i jeszcze przed mężem. Domowa atmosfera placki najlepsze jakie jadłam. Sernik palce lizać. Jestem bardzo miło zaskoczona. Polecam i na pewno będziemy zaglądać - to opinia pani Klaudii.
- Świetne miejsce. Obsługa przemiła. Jadłam pierogi z wędzonym karpiem i byłam zachwycona. Pierogi niebo w gębie. Widać, że poziom się utrzymuje. To była moja druga wizyta w tym miejscu i było jeszcze lepiej niż za pierwszym razem.
Pozdrawiam obsługę i właścicieli - pisze pani Agnieszka.
Magda Gessler o „Kuchennych rewolucjach”: Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomii
Źródło:
TVN