W Zespole Szkół im. Jana Pawła II w Kościelcu (gm. Pakość) odbyły się ostatnie zajęcia unijne z kuchni śródziemnomorskiej w ramach projektu "Twoja Wiedza - Twoja Przyszłość III".Tym razem uczniowie uczyli się tworzyć potrawy charakterystyczne dla regionu Bałkanów.
Uczniowie Zespołu Szkół w Kościelcu uczyli się przyrządzać potrawy kuchni bałkańskiej
Młodzi adepci sztuki kulinarnej przygotowali następujące dania: zupę tarator, musakę z ziemniaków i szynki, pleskawicę oraz grilowane gruszki z niebieskim serem. Wykonane potrawy smakowały wyśmienicie, a młodzież deklarowała ponowne ich przygotowanie w domu. Zajęcia z kuchni bałkańskiej prowadziła Mariola Krawczak, nauczyciel przedmiotów zawodowych.
- Najpiękniejsze pary z powiatu inowrocławskiego na Instagramie. Zobaczcie zdjęcia!
- Najpiękniejsze mieszkanki Mogilna. Zobaczcie nowe zdjęcia
- Piętrząca się kra na Wiśle z pokładu śmigłowców bojowych
- Bal karnawałowy w SP nr 9 z Oddziałami Przedszkolnymi w Inowrocławiu
- IKEA wyprzedaje końcówki serii po 5, 10 i 20 zł! Gigantyczne okazje i promocje
- Masa, Słowik, Pershing. To oni rządzili Warszawą. W latach 90. mieli wszystko [ARCHIW

Wideo