https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Zajęcia kulinarne z kuchni śródziemnomorskiej w Zespole Szkół w Kościelcu. Tym razem uczniowie pichcili dania bałkańskie [zdjęcia]

(RED)
Podczas ostatnich zajęć z kuchni śródziemnomorskiej uczniowie Zespołu Szkół im. Jana Pawła II w Kościelcu uczyli się przyrządzać potrawy charakterystyczne dla regionu Bałkanów
Podczas ostatnich zajęć z kuchni śródziemnomorskiej uczniowie Zespołu Szkół im. Jana Pawła II w Kościelcu uczyli się przyrządzać potrawy charakterystyczne dla regionu Bałkanów ZS w Kościelcu
Podczas cyklu zajęć warsztatowych dotyczących kuchni śródziemnomorskiej, uczniowie Zespołu Szkół im. Jana Pawła II w Kościelcu (pow. inowrocławski) uczyli się przygotowywać dania włoskie, greckie i - ostatnio - bałkańskie. Efekty widać na zdjęciach.

W Zespole Szkół im. Jana Pawła II w Kościelcu (gm. Pakość) odbyły się ostatnie zajęcia unijne z kuchni śródziemnomorskiej w ramach projektu "Twoja Wiedza - Twoja Przyszłość III".Tym razem uczniowie uczyli się tworzyć potrawy charakterystyczne dla regionu Bałkanów.

Uczniowie Zespołu Szkół im. Jana Pawła II w Kościelcu uczą się przygotowywać potrawy kuchni śródziemnomorskiej. Efekt smakowity [zdjęcia]

Uczniowie Zespołu Szkół w Kościelcu uczyli się przyrządzać potrawy kuchni bałkańskiej

Młodzi adepci sztuki kulinarnej przygotowali następujące dania: zupę tarator, musakę z ziemniaków i szynki, pleskawicę oraz grilowane gruszki z niebieskim serem. Wykonane potrawy smakowały wyśmienicie, a młodzież deklarowała ponowne ich przygotowanie w domu. Zajęcia z kuchni bałkańskiej prowadziła Mariola Krawczak, nauczyciel przedmiotów zawodowych.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Edukacja

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska