SKŁADNIKI NA AUSTRALISA W MIGDAŁOWEJ PANIERCE
- 1 filet australisa
- 1 jajko
- sól, pieprz
- 1/2 szklanki mielonych migdałów
- olej lub masło do smażenia
SKŁADNIKI NA PURÉE Z GROSZKIEM
- 5 ugotowanych ziemniaków
- 1/2 szklanki mrożonego groszku
- 1 szalotka
- 1/3 szklanki śmietanki kremówki
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
Szalotkę bardzo drobno posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj groszek, przesmaż. Połącz z wcześniej utłuczonymi ziemniakami ugotowanymi w osolonej wodzie oraz śmietanką kremówką. Rybę dopraw solą i pieprzem, obtocz w roztrzepanym jajku i mielonych migdałach. Usmaż na złoto na mieszance oleju i masła.
Rybę podawaj na purée z groszkiem.
UWAGA KONKURS: Sprawdź szczegóły!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Nagłe wieści o Janinie i Tadeuszu z "Sanatorium miłości"! Znamy sensacyjne szczegóły
- "Nasz Nowy Dom" czekają spore zmiany! Romanowska nie pomoże już biednym rodzinom
- Tak córka Marty Kaczyńskiej radzi sobie w Korei. Niesamowite, jak się zmieniła [FOTO]
- Prześledziliśmy przemianę włosów Majdana. Było ściernisko, a dziś jest San Francisco