https://pomorska.pl
reklama
Pasek artykułowy - wybory

Australis w migdałowej panierce na purée z groszkiem

Wideo
od 16 lat

SKŁADNIKI NA AUSTRALISA W MIGDAŁOWEJ PANIERCE

  • 1 filet australisa
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • 1/2 szklanki mielonych migdałów
  • olej lub masło do smażenia

SKŁADNIKI NA PURÉE Z GROSZKIEM

  • 5 ugotowanych ziemniaków
  • 1/2 szklanki mrożonego groszku
  • 1 szalotka
  • 1/3 szklanki śmietanki kremówki
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE

Szalotkę bardzo drobno posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj groszek, przesmaż. Połącz z wcześniej utłuczonymi ziemniakami ugotowanymi w osolonej wodzie oraz śmietanką kremówką. Rybę dopraw solą i pieprzem, obtocz w roztrzepanym jajku i mielonych migdałach. Usmaż na złoto na mieszance oleju i masła.

Rybę podawaj na purée z groszkiem.

UWAGA KONKURS: Sprawdź szczegóły!

Australis w migdałowej panierce na purée z groszkiem
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska