Barszcz wigilijny - przepis Magdy Gessler na pyszny barszcz czerwony. On zachwyci gości w święta 2020

Marta Zalewska
Marta Zalewska
Każdy przepis na barszcz wigilijny trochę się różni, ale wiele osób zachwyca się barszczem Magdy Gessler. Poznaj jego tajemnicze składniki!
Każdy przepis na barszcz wigilijny trochę się różni, ale wiele osób zachwyca się barszczem Magdy Gessler. Poznaj jego tajemnicze składniki! Janusz Wójtowicz
Barszcz czerwony to potrawa wigilijna bez której wiele osób nie wyobraża sobie świąt Bożego Narodzenia. Swoim przepisem na barszcz wigilijny podzieliła się sama Magda Gessler. Zobaczcie, jak znana restauratorka przygotowuje swój kultowy barszcz czerwony.

Barszcz czerwony Magdy Gessler

Barszcz czerwony otwiera wieczerzę wigilijną. Na uroczystej, świątecznej kolacji barszcz wigilijny podawany jest czysty lub z uszkami bądź krokietem. Jednak nieważne w jakiej postaci - nie może go zabraknąć na stole w święta. Barszcz jest jedną z 12 tradycyjnych wigilijnych potraw.

Większość gospodyń domowych ma swój przepis na barszcz czerwony, często przekazywany w domu od pokoleń. Wiele osób coraz częściej szuka jednak przepisu na barszcz wigilijny w internecie. Dużą popularnością cieszą się przepisy na świąteczne potrawy autorstwa autorytetów kulinarnych. Między innymi znana restauratorka, Magda Gessler zdecydowała się uchylić rąbka tajemnicy i zdradziła swój przepis na barszcz wigilijny. Ci, którzy już go próbowali potwierdzają, że to najsmaczniejszy barszcz czerwony, jaki kiedykolwiek mieli okazję spróbować.

Barszcz wigilijny przepis Magdy Gessler

Jak przygotować pyszny domowy barszcz czerwony? Poniżej przepis Magdy Gessler na barszcz wigilijny z jabłkami i suszonymi grzybami.

Składniki do przygotowania barszczu czerwonego na Wigilię według przepisu Magdy Gessler:

  • - 3 kg buraków
  • - pół selera
  • - pietruszka korzeń 2szt.
  • - por
  • - 2 duże cebule
  • - 4 kwaśne, polskie jabłka
  • - 5 łyżek octu
  • - 2 ząbki czosnku
  • - sól, pieprz
  • - ziele angielskie, liść laurowy
  • - suszone grzyby (borowiki)

Jak krok po kroku ugotować barszcz czerwony? O wszystkim Magda Gessler opowiada w specjalnym przepisie w materiale wideo poniżej:

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie