SKŁADNIKI
- 1 rolada drobiowa
CHUTNEY JABŁKOWY
- 2 jabłka
- 5 suszonych fig
- 1 szalotka
- 2 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżka oleju
- kawałek kory cynamonu
PRZYGOTOWANIE
Na oleju zeszklij drobno posiekaną szalotkę. Dodaj pokrojone w kostkę jabłka i duś, aż staną się miękkie. Dodaj posiekane figi, cukier, cynamon, a na koniec – ocet. Zagotuj i dopraw do smaku.
SOS CUMBERLAND
- 1 szklanka świeżych żurawin
- 2 łyżki suszonych żurawin
- sok z 1 pomarańczy
- 2 łyżeczki chrzanu
PRZYGOTOWANIE
Wyciśnij sok z pomarańczy, dodaj przekrojone na pół świeże żurawiny oraz żurawiny suszone. Gotuj na małym ogniu, aż powstanie gęsty sos. Połącz z chrzanem.
Oba sosy podawaj z rolada drobiową – jako talerz zimnych przystawek, w towarzystwie grzanek.
UWAGA KONKURS: Sprawdź szczegóły!
