MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Dlaczego warto jeść chleb żytni? [wideo]

Studio Active / TVN Meteo Active/x-news
Studio Active / TVN Meteo Active/x-news
Dietetyk Alicja Kalińska w "Studiu Active" zachęcała do jedzenia pieczywa żytniego.

- Ziarno żyta jest bogatsze w składniki mineralne, ma więcej węglowodanów nieskrobiowych w swoim składzie. Tłuszcz zawarty w ziarnie żyta jest zdecydowanie lepiej przyswajalny niż tłuszcz z pszenicy - wyjaśniła specjalistka. Ile kalorii ma chleb żytni?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska