https://pomorska.pl
reklama

"Gotuj z Pomorską": Naleśniki wegetariańskie [przepis Czytelnika]

Jakub Okonek (opr. ska)
Naleśniki wegetariańskie
Naleśniki wegetariańskie Jakub Okonek
Naleśniki wegetariańskie to bardzo wygodne danie - pisze pan Jakub i dodaje: - Można je przygotować dzień wcześniej. Potrawa jest syta i dobrze smakuje z winem, dlatego śmiało można ją podać nawet na kolację we dwoje.

Składniki:

półtora szklanki mąki
2 jaja
szklanka mleka
szklanka wody
20 dag pieczarek
1 pomidor
1 ogórek kiszony
małą cebulka czerwona
5 dag startego sera żółtego
mała puszka kukurydzy
3 łyżki majonezu
3 łyżki śmietany 12 % lub jogurt naturalny
płaska łyżeczka sproszkowany czosnek

Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Do mleka dodać rozbite jaja i przesianą mąkę.

Składniki starannie rozbić, aby nie było grudek, a następnie dodać wodę, sól i dobrze rozmieszać.Usmażyć naleśniki.Przygotować nadzienie:pokroić pieczarki, usmażyć,przestudzić.

Dodać pokrojony w cienkie plasterki ogórek, pomidor i cebulkę, kukurydzę i starty ser.

Całość doprawić solą i pieprzem, można dodać pociętą natkę pietruszki.

Nadzienie nakładać na naleśnik, a następnie złożyć go w kopertę. Danie najlepiej podawać z sosem czosnkowym: wymieszać majonez ze śmietaną i startym czosnkiem. Sos można zastąpić ketchupem.

Czytaj e-wydanie »

Nieruchomości z Twojego regionu

Wybrane dla Ciebie

Czerwcowa waloryzacja emerytur - jest nowy wskaźnik. Tak urosną świadczenia od lipca

Czerwcowa waloryzacja emerytur - jest nowy wskaźnik. Tak urosną świadczenia od lipca

Tym osobom należy się prawie 350 złotych dodatku do emerytury. Oto zasady wypłaty

Tym osobom należy się prawie 350 złotych dodatku do emerytury. Oto zasady wypłaty

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska