Składniki:
półtora szklanki mąki
2 jaja
szklanka mleka
szklanka wody
20 dag pieczarek
1 pomidor
1 ogórek kiszony
małą cebulka czerwona
5 dag startego sera żółtego
mała puszka kukurydzy
3 łyżki majonezu
3 łyżki śmietany 12 % lub jogurt naturalny
płaska łyżeczka sproszkowany czosnek
Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Do mleka dodać rozbite jaja i przesianą mąkę.
Składniki starannie rozbić, aby nie było grudek, a następnie dodać wodę, sól i dobrze rozmieszać.Usmażyć naleśniki.Przygotować nadzienie:pokroić pieczarki, usmażyć,przestudzić.
Dodać pokrojony w cienkie plasterki ogórek, pomidor i cebulkę, kukurydzę i starty ser.
Całość doprawić solą i pieprzem, można dodać pociętą natkę pietruszki.
Nadzienie nakładać na naleśnik, a następnie złożyć go w kopertę. Danie najlepiej podawać z sosem czosnkowym: wymieszać majonez ze śmietaną i startym czosnkiem. Sos można zastąpić ketchupem.
Czytaj e-wydanie »