MKTG SR - pasek na kartach artykułów

"Gotuj z Pomorską": Ryby w pikantnej zalewie [przepis Czytelniczki]

Barbara Śliwa (opr. ska)
Ryby w pikantnej zalewie
Ryby w pikantnej zalewie Barbara Śliwa
- Niezwykły smak tych ryb, zadowoli największego smakosza - pisze pani Barbara Śliwa i dodaje: - Dużą zaletą tego przepisu, jest to, że można do niego wykorzystać małe ryby, które mają sporo ości.

Składniki:

1 kg dowolnych ryb (słodkowodne lub morskie)
5 szklanek wody
1 szklanka octu
1 łyżka soli
6 łyżek cukru
1 mały przecier pomidorowy
1 łyżeczka papryki słodkiej i ostrej
szczypta chili
liść laurowy
ziele angielskie
cebula

Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Ryby posolić, pokroić w dzwonka (mniejsze np. płotki w całości), obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor.

Składniki zalewy zagotować.

Ryby ułożyć w słoikach, zalać zalewą i pasteryzować około 15 minut.

Czytaj e-wydanie »

Nieruchomości z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska