Składniki:
1 kg dowolnych ryb (słodkowodne lub morskie)
5 szklanek wody
1 szklanka octu
1 łyżka soli
6 łyżek cukru
1 mały przecier pomidorowy
1 łyżeczka papryki słodkiej i ostrej
szczypta chili
liść laurowy
ziele angielskie
cebula
Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Ryby posolić, pokroić w dzwonka (mniejsze np. płotki w całości), obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor.
Składniki zalewy zagotować.
Ryby ułożyć w słoikach, zalać zalewą i pasteryzować około 15 minut.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Przystojny piłkarz pojawił się w teledysku Doroty Gardias. To on skradł jej serce?
- Na te kreacje powinny postawić dojrzałe panny młode. Gwiazdy posłuchają rad?
- Młodsza żona Turnaua nadal spotyka się z Kopczyńskim. Z jej palca zniknęła obrączka
- Gilon komentuje odejście Dowbora z Polsatu. Zdradziła, co teraz będzie robił [WIDEO]