Konferencja pt. „Wpływ wypasu krów na jakość mleka i jego przetworów” odbędzie się 21 kwietnia w godz. 13 - 15 w Zespole Szkół Rolniczych przy ul. Lipowej 33 w Grudziądzu.
Program konferencji
- „Wykorzystanie potencjału użytków zielonych jako źródło taniej i wysokiej jakości paszy” - prof. Józef Tyburski UMW Olsztyn
- „Wykorzystanie zachowawczych ras bydła w rolnictwie ekologicznym z działania wpisującego się w Zielony Ład” - prof. Tomasz Sakowski JGBZ Jastrzębie
- „Podniesienie świadomości uczestników konferencji o znaczeniu jakości mleka i jego przetworów” - dr inż. Dominika Rozmus Katedra Biochemii UMW Olsztyn
- „Upowszechnienie dobrych praktyk wśród hodowców, przetwórców i konsumentów o pozytywnym znaczeniu żywienia krów w oparciu o zielonkę pastwiskową” - dr inż. Piotr Urtnowski hodowca, przetwórca, rolnik.
Konferencja odbędzie się w ramach II Grudziądzkiego Pikniku Naukowego. Po wykładach organizatorzy zapraszają na lunch.

Wideo