https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

II Grudziądzki Piknik Naukowy. O wpływie wypasu krów na jakość mleka

Agnieszka Romanowicz
O pozytywnym znaczeniu żywienia krów w oparciu o zielonkę pastwiskową będzie mówił w Grudziądzu dr inż. Piotr Urtnowski hodowca, przetwórca, rolnik.
O pozytywnym znaczeniu żywienia krów w oparciu o zielonkę pastwiskową będzie mówił w Grudziądzu dr inż. Piotr Urtnowski hodowca, przetwórca, rolnik. Pixabay
W Zespole Szkół Rolniczych im. Władysława Grabskiego w Grudziądzu odbędzie się konferencja poświęcona bydłu, paszy oraz mleku i jego przetworom. Szkoła zaprasza 21 kwietnia w godz. 13 - 15.

Konferencja pt. „Wpływ wypasu krów na jakość mleka i jego przetworów” odbędzie się 21 kwietnia w godz. 13 - 15 w Zespole Szkół Rolniczych przy ul. Lipowej 33 w Grudziądzu.

Program konferencji

  • „Wykorzystanie potencjału użytków zielonych jako źródło taniej i wysokiej jakości paszy” - prof. Józef Tyburski UMW Olsztyn
  • „Wykorzystanie zachowawczych ras bydła w rolnictwie ekologicznym z działania wpisującego się w Zielony Ład” - prof. Tomasz Sakowski JGBZ Jastrzębie
  • „Podniesienie świadomości uczestników konferencji o znaczeniu jakości mleka i jego przetworów” - dr inż. Dominika Rozmus Katedra Biochemii UMW Olsztyn
  • „Upowszechnienie dobrych praktyk wśród hodowców, przetwórców i konsumentów o pozytywnym znaczeniu żywienia krów w oparciu o zielonkę pastwiskową” - dr inż. Piotr Urtnowski hodowca, przetwórca, rolnik.

Konferencja odbędzie się w ramach II Grudziądzkiego Pikniku Naukowego. Po wykładach organizatorzy zapraszają na lunch.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Rolnictwo

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska