Keczupy, koncentraty pomidorowe i soki Polskich Przetworów z Włocławka to „100% Polski Produkt” [zdjęcia z produkcji]

Agnieszka Domka-Rybka
Agnieszka Domka-Rybka
Udostępnij:
Krajowa Spółka Cukrowa S.A. otrzymała nagrodę „100% Polski Produkt” za markę „Polskie Przetwory”. Od teraz takie produkty marki jak keczupy, koncentraty pomidorowe czy soki produkowane przez Zakład KSC S.A. we Włocławku będą mogły być oznaczane logotypem „100% Polski Produkt”.

W konkursie „100% Polski Produkt”, organizowanym przez redakcję tygodnika „Do Rzeczy”, nagradzane są najlepsze produkty lub usługi, do których wytworzenia użyto komponentów, technologii, know-how i kapitału polskiego. Konkurs skierowany jest do polskich firm, które z powodzeniem podnoszą wartość własnych marek i odnoszą sukcesy rynkowe w Polsce i za granicą. W tegorocznej edycji plebiscytu jedną z nagród otrzymała Krajowa Spółka Cukrowa S.A. za produkty marki „Polskie Przetwory”.

Polecamy także: TOP 12 najbardziej znanych marek z Kujaw i Pomorza. Znacie te produkty? [ranking]

Konsumenci chcą wiedzieć skąd pochodzą produkty

– Polscy konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na pochodzenie nabywanych produktów. Cieszy fakt, że taka postawa szczególnie widoczna jest w odniesieniu do dóbr wytwarzanych w rodzimym sektorze spożywczym. Tego typu decyzje zakupowe prowadzą nie tylko do nabywania wysokiej jakości lokalnych produktów, ale wspierają także krajową gospodarkę, w tym polskie przedsiębiorstwa i cały sektor rolny – mówi Radosław Zacharek, dyrektor Zakładu KSC S.A. „Polskie Przetwory” – Jesteśmy dumni z otrzymanej nagrody. Każdego dnia dokładamy wszelkich starań, by dostarczać naszym odbiorcom najwyższej klasy produkty w każdym z segmentów działalności Krajowej Spółki Cukrowej.

Polecamy także: Kiedyś woleliśmy zagraniczne produkty, a teraz w koszykach lądują Made in Poland?

To keczup z historią

Produkty „Polskie Przetwory” wytwarzane są przez Zakład Krajowej Spółki Cukrowej S.A. „Polskie Przetwory” we Włocławku. Flagowym produktem marki „Polskie Przetwory” jest ketchup łagodny i pikantny. Jego receptura, inspirowana tradycyjnymi przepisami, została specjalnie dostosowana do preferencji smakowych Polaków. Zakład we Włocławku wytwarza również koncentraty i soki pomidorowe, sosy pomidorowe do makaronów i ryżu, jabłka prażone czy marmolady. Dostawcami owoców i warzyw do zakładu we Włocławku są w znaczącej większości okoliczni plantatorzy z Kujaw. Produkty oznaczane logotypem „Polskie Przetwory” doceniane są przez niezależnych ekspertów, marka posiada już m.in. certyfikat „Produkt Polski”.

Nagrodę dla marki „Polskie Przetwory” odebrał Radosław Zacharek, dyrektor Zakładu KSC S.A. „Polskie Przetwory” z siedzibą we Włocławku.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie