Kiełbasa podwawelska powstaje w Masarni Brzozie z wysokogatunkowego mięsa wieprzowego. Doskonałe mięso, w połączeniu ze starannie dobranymi przyprawami – solą, pieprzem i czosnkiem, gwarantuje wyśmienity smak kiełbasy. Na ten niepowtarzalny smak i aromat wpływ ma też sposób podwędzania, z wykorzystaniem drewna odpowiednich gatunków. Dzięki podwędzaniu kiełbasa podwawelska z Brzozia ma również piękny, rumiany kolor. Podsuszanie, któremu podwawelska poddawana jest już po podwędzeniu, zapewnia jej natomiast odpowiednią konsystencję, a także – w połączeniu ze starannym procesem wytwarzania – gwarantuje długotrwałą świeżość.
Kiełbasa podwawelska jest produkowana w Brzoziu od ponad 20 lat. Miesięcznie zakład opuszcza około 8 ton tej kiełbasy.
Masarnia Brzozie działa od 1991 roku, a więc już od 26 lat. Od początku zajmuje się skupem trzody chlewnej, jej ubojem, rozbiorem mięsa wieprzowego i wołowego oraz produkcją wędlin, wędzonek i wyrobów podrobowych.
Obok kiełbasy podwawelskiej Masarnia Brzozie produkuje więc równie wspaniałe pod względem smaku kiełbasy bydgoską, szynkową i krakowską, metki wędzone, wędzonki, ogonówki i szynki, kaszanki, salcesony i pasztety.
Masarnia zaopatruje w swoje wyśmienite wyroby placówki handlowe w powiatach brodnickim i nowomiejskim.

Masarnia Brzozie K.Leśniewski - B. Biegański - G. Sobiech
SMS o treści: MIW.5 pod numer 72355 (koszt 2,46 zł z VAT)
**Klikaj:
Kiełbasa Podwawelska**