Pojedynek kulinarny w Myślęcinku był zacięty.
- O finał walczyło 10 reprezentacji kół gospodyń wiejskich z województwa kujawsko-pomorskiego, które przygotowywały regionalne potrawy w oparciu o własną recepturę i rodzime produkty. Okazałyśmy się najlepsze. Duszona gęsia wątróbka skradła podniebienia jury. To dla nas ogromny sukces i duma, że KGW z Sokołowa będzie reprezentować województwo kujawsko-pomorskie w wielkim finale, tym bardziej, że dopiero raczkujemy (nasze koło istnieje dopiero od grudnia 2018 r.) - informuje przewodnicząca KGW w Sokołowie Dominika Sławińska-Stogowska.
Finałowy pojedynek odbędzie się 29 września podczas Targów „Smaki Regionów” w Poznaniu. Będzie rywalizować 16 najlepszych drużyn z kraju.
KGW w Sokołowie zostało zgłoszone do plebiscytu Mistrzowie Agro 2019, który organizuje Gazeta Pomorska. Najlepsze KGW w regionie zostanie wyłonione na podstawie głosów Czytelników. Zachęcamy do wsparcia kół.
