Pojedynek kulinarny w Myślęcinku był zacięty.
- O finał walczyło 10 reprezentacji kół gospodyń wiejskich z województwa kujawsko-pomorskiego, które przygotowywały regionalne potrawy w oparciu o własną recepturę i rodzime produkty. Okazałyśmy się najlepsze. Duszona gęsia wątróbka skradła podniebienia jury. To dla nas ogromny sukces i duma, że KGW z Sokołowa będzie reprezentować województwo kujawsko-pomorskie w wielkim finale, tym bardziej, że dopiero raczkujemy (nasze koło istnieje dopiero od grudnia 2018 r.) - informuje przewodnicząca KGW w Sokołowie Dominika Sławińska-Stogowska.
Finałowy pojedynek odbędzie się 29 września podczas Targów „Smaki Regionów” w Poznaniu. Będzie rywalizować 16 najlepszych drużyn z kraju.
KGW w Sokołowie zostało zgłoszone do plebiscytu Mistrzowie Agro 2019, który organizuje Gazeta Pomorska. Najlepsze KGW w regionie zostanie wyłonione na podstawie głosów Czytelników. Zachęcamy do wsparcia kół.
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Fitkau-Perepeczko nie nosi stanika. Pokazała z bliska, jak wygląda jej dekolt!
- Tak wygląda Bohun z "Ogniem i Mieczem". 60-latek nie przypomina siebie sprzed lat
- Wystrojona Cichopek dystansuje się od Kurzajewskiego na imprezie. Kryzys w niebie?
- Nieznana przeszłość Anity Werner. Zdjęcia dziennikarki w negliżu