PLUSBędziemy jeść mięso bez zabijania zwierząt. Rewolucja zacznie się pod Krakowem!
Korzyści z produkcji sztucznego mięsa są różne: etyczne (nie zabijamy zwierząt), ekologiczne (tradycyjna produkcja mięsa dewastuje środowisko), kulturowe i - w...
Jak ukisić ogórki i naszykować kluski ze skwarkami? PRZEPISY
Nie każdy potrafi porządnie ukisić ogórki. Wiadomo, że to wymaga już odrobiny kuchennych umiejętności. Ile dodać chrzanu, zalewać zimną czy gorącą wodą? Na te...
Te restauracje upadły po "Kuchennych rewolucjach"
Wizyta Magdy Gessler i ekipy Kuchennych rewolucji to często ostatnia deska ratunku dla podupadających restauracji. Niestety, jak się okazuje, chociaż wiele...
Czego nie wolno wkładać i podgrzewać w kuchence mikrofalowej?
Mikrofalówka to urządzenie, które w szybki i łatwy sposób podgrzewa i rozmraża gotowe dania. Jej użytkowanie wydaje się dziecinnie proste, ale czy wiecie, że...
PLUSEwa Wachowicz wkroczyła w fajniejszą część swego życia
Do dziś dostaje poważne propozycje polityczne przy okazji kolejnych wyborów. Woli jednak oddawać się swej wielkiej pasji – gotowaniu. Kontynuuje w ten sposób...
Robert Makłowicz - koneser Beskidu Wyspowego, kliszczackich tradycji i sapki
To, że zna się na historii i na kuchni wiadomo było od dawna i wszystkim. Nie wszyscy wiedzieli, że jego miłością oprócz Krakowa i Chorwacji, są Myślenice i...
Bydgoszczanka najpiękniej na świecie zdobi torty
Drobna i uśmiechnięta bydgoszczanka o kasztanowych włosach. Aż trudno sobie wyobrazić, jak prawdziwym, chirurgicznym skalpelem wycina figurki do swoich...
Przystanek Łosoś po Kuchennych rewolucjach
Przystanek Łosoś w Egiertowie przeszedł Kuchenne rewolucje pod okiem Magdy Gessler. Jakie były opinie o restauracji po Kuchennych rewolucjach? Co znalazło się...
Jak jadano w XVII wieku w Polsce? Mamy dawne receptury! [PRZEPISY]
Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, odtworzył przepisy z siedemnastowiecznych książek kucharskich. Comber z miodownikiem,...
Restauracja Pod Złotym Aniołem po Kuchennych Rewolucjach
Restauracja Pod Złotym Aniołem w Bolesławcu przeszła Kuchenne Rewolucje. I choć z pozoru Magda Gessler nie wprowadziła tam drastycznych zmian, jakich dokonywała...
Jak przygotować gęś? Sprawdź przepisy na gęsinę!
11 listopada, w Dzień Świętego Marcina w Polsce przygotowuje się potrawy z gęsi. Jak przyrządzić gęsinę? Sprawdźcie ciekawe przepisy na gęsinę.
Po "Kuchennych Rewolucjach". Akt oskarżenia
Była właścicielka kieleckiej restauracji „Wyszynk z Szynką“ Agnieszka K ma spore problemy. Prokuratura Rejonowa w Kielcach wysłała bowiem przeciwko jej do Sądu...
Dodano 4 godziny temu w kategorii Hospicjum
Dodano 2 dni temu w kategorii Nauka pływania
Dodano tydzień temu w kategorii Doradztwo finansowe
Dodano tydzień temu w kategorii Kursy edukacyjne dla dzieci