Proporcja 2:1 w kotletach mielonych. Dzięki temu mielone wychodzą smaczne i soczyste
Jak robić kotlety mielone, żeby były soczyste, smaczne, nie rozpadały się i nie przywierały do patelni w czasie smażenia? Mielone to jedno z najbardziej...
Takie słodycze mają najmniej kalorii. Ile ich tracą, gdy nie zawierają cukru?
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej informuje o wynikach najnowszych badań najpopularniejszych słodyczy w Polsce. Pod lupę badacze wzięli słodkości bez i z...
Tak przechowywać truskawki, żeby się nie psuły. Wkładać do lodówki? Sprawdź!
Jak przechowywać truskawki, aby się nie psuły, zachowały świeżość i smak? Sezon na truskawki w Polsce rozpoczyna się pod koniec maja i na początku czerwca,...
Tak uratować przypalony bigos. Oto skuteczne triki, by pozbyć się smaku spalenizny
Tradycyjny bigos to jedna z obowiązkowych potraw na święta i sztandarowe danie polskiej kuchni. Bigos cieszy się ogromną popularnością i często gości na stołach...
Jak długo można mrozić mięso? Ten rodzaj mięsa wytrzyma w lodówce najdłużej!
Mrożenie to popularny sposób przedłużania świeżości jedzenia - wydłuża przydatność do spożycia wielu produktów i ogranicza marnowanie żywności. Mrozić można...
Oto najgorsze dodatki do zupy. Tego nie dodawaj do domowych zup
Domowa zupa może wydawać się zdrowym pomysłem na obiad. Zupy są zdrowe, sycące i rozgrzewające a do tego łatwo je przygotować nawet na kilka dni. Jednak okazuje...
Przez to warzywa gniją szybciej i tracą swoje właściwości! Tego nie przechowuj razem
Co chroni warzywa i owoce przed gniciem? Często zdarza się, że warzywa nawet kilka dni po kupieniu tracą świeżość, smak i wartości odżywcze. Przyczyną może być...
Co zamiast masła? Oto najlepsze i zdrowe zamienniki - tym możesz zastąpić masło
Czym zastąpić masło? Ten produkt to podstawowy składnik wielu przepisów kulinarnych zarówno słodkich, jak i wytrwanych. Doskonałe do pieczenia, gotowania oraz...
Błędy przy kiszeniu ogórków. Przez to ogórki kiszone są mętne i się gazują
Ogórki kiszone to przysmak Polaków. To idealny dodatek do kanapek, gulaszu czy zrazów, a nawet jako wytrawna przekąska. W wielu domach przygotowuje się je...
Te błędy popełniamy, gotując parówki. Przez to pękają i mogą stać się szkodliwe
Wydawać by się mogło, że gotowanie parówek jest banalnie proste i nie można przy tej czynności popełnić błędów. Okazuje się, że jednak nie jest to do końca...
Te błędy popełniamy przy gotowaniu rosołu. Oto porady Magdy Gessler
Rosół to tradycyjna polska zupa - aromatyczna, podawana z kluseczkami i makaronem, kojarzy się z domem i dzieciństwem. To także jedna z ulubionych zup wielu...
Błędy przy robieniu żurku - Magda Gessler tego nigdy nie dodaje!
Tradycyjny żurek powinien być odpowiednio kwaśny, świetnie doprawiony, odrobinę tłusty choć jednocześnie lekki. Z jajeczkiem, białą kiełbasą i chrzanem - oto...
Tak najlepiej przechowywać szparagi, żeby przedłużyć ich świeżość - sprawdź triki
Jak najlepiej przechowywać szparagi? Na straganach i w sklepach pojawiają się już zielone i białe szparagi. Sezon na szparagi w Polsce jest krótki, dlatego...
Błędy przy gotowaniu zupy ogórkowej. Robisz tak? Przez to ogórkowa traci smak
Zupa ogórkowa to tradycyjne polskie danie, jedna z ulubionych zup wielu Polaków. Domowa zupa z ogórkami kiszonymi jest nie tylko pyszna i sycąca, ale też zdrowa...
Te dodatki do omletów prowadzą do utraty wagi. One pomogą szybciej schudnąć
Omlety to fantastyczny sposób na dodanie do śniadania wysokiej jakości białka. Zdaniem ekspertów istnieją pewne produkty spożywcze, które dodawane do omletów...
Sprytny trik babci, by ogórki kiszone były zawsze chrupiące!
Twoje ogórki kiszone wychodzą rozmiękłe i niesmaczne? Poznaj sprytny trick babci i dowiedz się co do nich dodać, by wyszły idealne!
Takie błędy popełniamy przy gotowaniu makaronu. Przez to się klei i traci smak
Makaron to popularne danie w Polsce. Można go wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Wraz z różnymi sosami podawany jest jako samodzielne danie obiadowe, można...
Błędy podczas smażenia kotletów mielonych. Przez to kotlety się rozpadają i są twarde
Jak przygotować kotlety mielone, żeby nie były twarde, mięso nie kleiło się do rąk, nie przywierało do patelni i żeby kotlety nie rozpadały się w czasie...
Alternatywy dla tradycyjnej panierki. Tak możesz zrobić panierkę bez bułki tartej
Panierowane dania od lat kojarzą się z chrupiącą bułką tartą, jednak coraz więcej osób poszukuje zdrowszych i mniej kalorycznych alternatyw. Tradycyjna bułka...
Top 5 najlepszych mikrofalówek w 2025 roku - polecane modele
Mikrofalówka to jedno z tych urządzeń, bez którego dziś trudno wyobrazić sobie kuchnię. Przyjrzyjmy się pięciu najlepszym mikrofalówkom roku 2025, które...
Takie są skutki jedzenia rosołu. Te osoby nie powinny jeść rosołu, może im szkodzić
Rosół to jedna z ulubionych zup Polaków. Rosół jest smaczny, esencjonalny, aromatyczny, zawiera witaminy z warzyw (m.in. A, C, E, K), minerały: potas, magnez i...
Tak odróżnić słodkie jabłka od kwaśnych. Takie jabłka są uznawane za najsmaczniejsze
Jabłka to owoce popularne na całym świecie. Liczba odmian i gatunków jest naprawdę imponująca. Nic dziwnego, że będąc w sklepie trudno jest dokonać wyboru....
Dodano 20 godzin temu w kategorii Usługi budowlane
Dodano 22 godziny temu w kategorii Deweloper
Dodano wczoraj w kategorii Biura rachunkowe
Dodano 3 dni temu w kategorii Biura rachunkowe