Błędy podczas smażenia kotletów mielonych. Przez to kotlety się rozpadają i są twarde
Jak przygotować kotlety mielone, żeby nie były twarde, mięso nie kleiło się do rąk, nie przywierało do patelni i żeby kotlety nie rozpadały się w czasie...
Alternatywy dla tradycyjnej panierki. Tak możesz zrobić panierkę bez bułki tartej
Panierowane dania od lat kojarzą się z chrupiącą bułką tartą, jednak coraz więcej osób poszukuje zdrowszych i mniej kalorycznych alternatyw. Tradycyjna bułka...
Top 5 najlepszych mikrofalówek w 2025 roku - polecane modele
Mikrofalówka to jedno z tych urządzeń, bez którego dziś trudno wyobrazić sobie kuchnię. Przyjrzyjmy się pięciu najlepszym mikrofalówkom roku 2025, które...
Takie są skutki jedzenia rosołu. Te osoby nie powinny jeść rosołu, może im szkodzić
Rosół to jedna z ulubionych zup Polaków. Rosół jest smaczny, esencjonalny, aromatyczny, zawiera witaminy z warzyw (m.in. A, C, E, K), minerały: potas, magnez i...
Błędy przy kiszeniu ogórków. Przez to ogórki kiszone są mętne i się gazują
Ogórki kiszone to przysmak Polaków. To idealny dodatek do kanapek, gulaszu czy zrazów, a nawet jako wytrawna przekąska. W wielu domach przygotowuje się je...
Tak odróżnić słodkie jabłka od kwaśnych. Takie jabłka są uznawane za najsmaczniejsze
Jabłka to owoce popularne na całym świecie. Liczba odmian i gatunków jest naprawdę imponująca. Nic dziwnego, że będąc w sklepie trudno jest dokonać wyboru....
Tradycyjne potrawy na Wielkanoc. Co podać na śniadanie wielkanocne? Zobacz
Co podać na śniadanie wielkanocne? Jakie potrawy powinno się znaleźć na tradycyjnym wielkanocnym stole? Przy wspólnym wielkanocnym śniadaniu tuż po rezurekcji...
Wsypuję 2-3 łyżki do wody i gotuję w niej jajka - są żółte jak żonkile
Zdobienie jajek na Wielkanoc to tradycja, która nie tylko cieszy oko, ale również pozwala na kreatywne spędzenie czasu z rodziną. Wybierając naturalne barwniki...
Roboty kuchenne z funkcją gotowania – czy warto? Przegląd modeli i możliwości
Gotowanie może być prawdziwą przyjemnością, ale bywa też czasochłonne. Na szczęście nowoczesne technologie wkraczają do kuchni, a roboty kuchenne z funkcją...
Zakwas na żurek - oto prosty domowy przepis. Te triki stosują mamy i babcie
Zakwas na żurek jest wbrew pozorom bardzo łatwy do wykonania, niewiele kosztuje i jest gotowy w zaledwie kilka dni. Dodatkowo ma też mnóstwo właściwości...
Jak sprawdzić, czy jajka są świeże? Oto skuteczne sposoby bez rozbijania skorupki
Jak rozpoznać, czy jajko jest świeże i nie jest zepsute bez rozbijania skorupki? Warto znać pewne oznaki, że jajko nie nadaje się już do spożycia. Zjedzenie...
Jak wybrać najlepszy blender do koktajli i zup kremów?
Wiosenne bogactwo świeżych warzyw i owoców, które aż proszą się o kulinarne eksperymenty, to wsparcie, jakiego potrzebujemy. Do tego celu niezastąpionym...
Jogurt grecki. Właściwości i jego wpływ na zdrowie. Oto skutki!
Czy jogurt grecki jest zdrowy? Który jogurt jest lepszy - grecki czy naturalny? Jogurt to jeden z najzdrowszych produktów mlecznych, po który warto regularnie...
Czy warto zainwestować w piekarnik parowy? Zalety i praktyczne zastosowania
W ostatnich latach wybieranie domowych sprzętów to ogromne wyzwanie, skoro na rynku pojawiają się coraz to nowsze technologie. Jednym z urządzeń, które wzbudza...
Tak możesz wykorzystać pozostałe pieczywo. Co zrobić z chlebem czy bułkami?
Blisko połowa Polaków przyznaje się, że wyrzuca żywność do śmieci. Produktem, który najczęściej ląduje w koszu, jest pieczywo. Podpowiadamy co zrobić z chlebem...
Te dodatki do omletów prowadzą do utraty wagi. One pomogą szybciej schudnąć
Omlety to fantastyczny sposób na dodanie do śniadania wysokiej jakości białka. Zdaniem ekspertów istnieją pewne produkty spożywcze, które dodawane do omletów...
Te błędy popełniamy przy gotowaniu rosołu. Oto porady Magdy Gessler
Rosół to tradycyjna polska zupa - aromatyczna, podawana z kluseczkami i makaronem, kojarzy się z domem i dzieciństwem. To także jedna z ulubionych zup wielu...
Mrożenie chleba jest zdrowe? Zaskakujące wyniki - tak najlepiej przechowywać pieczywo
Czy można mrozić chleb? A może lepiej trzymać pieczywo w chlebaku albo w lodówce? Sprawie przyjrzeli się eksperci a odpowiedź może zaskoczyć - tak przechowywany...
Co zamiast masła? Oto najlepsze i zdrowe zamienniki - tym możesz zastąpić masło
Masło to jeden z najczęściej używanych tłuszczów w kuchni. Wiele osób nie wyobraża sobie kanapki bez masła. To także podstawowy składnik wielu przepisów...
Tak odróżnić słodkie mandarynki od kwaśnych. Prosty trik, by rozpoznać słodkie owoce
Po czym poznać, że mandarynki są słodkie? Jak odróżnić w sklepie słodkie mandarynki od kwaśnych? Soczyste, pachnące i smaczne mandarynki to jedne z najchętniej...
Proporcja 2:1 w kotletach mielonych. Dzięki temu mielone wychodzą smaczne i soczyste
Jak robić kotlety mielone, żeby były soczyste, smaczne, nie rozpadały się i nie przywierały do patelni w czasie smażenia? Mielone to jedno z najbardziej...
Jak długo można mrozić mięso? Ten rodzaj mięsa wytrzyma w lodówce najdłużej!
Mrożenie to popularny sposób przedłużania świeżości jedzenia - wydłuża przydatność do spożycia wielu produktów i ogranicza marnowanie żywności. Mrozić można...
Dodano 2 dni temu w kategorii Kajaki
Dodano 3 dni temu w kategorii Konstrukcje stalowe
Dodano tydzień temu w kategorii Biuro projektowe
Dodano tydzień temu w kategorii Rusztowania