Przez to warzywa gniją szybciej i tracą swoje właściwości! Tego nie przechowuj razem
Co chroni warzywa i owoce przed gniciem? Często zdarza się, że warzywa nawet kilka dni po kupieniu tracą świeżość, smak i wartości odżywcze. Przyczyną może być...
Co zamiast masła? Oto najlepsze i zdrowe zamienniki - tym możesz zastąpić masło
Czym zastąpić masło? Ten produkt to podstawowy składnik wielu przepisów kulinarnych zarówno słodkich, jak i wytrwanych. Doskonałe do pieczenia, gotowania oraz...
Proporcja 2:1 w kotletach mielonych. Dzięki temu mielone wychodzą smaczne i soczyste
Jak robić kotlety mielone, żeby były soczyste, smaczne, nie rozpadały się i nie przywierały do patelni w czasie smażenia? Mielone to jedno z najbardziej...
Błędy przy kiszeniu ogórków. Przez to ogórki kiszone są mętne i się gazują
Ogórki kiszone to przysmak Polaków. To idealny dodatek do kanapek, gulaszu czy zrazów, a nawet jako wytrawna przekąska. W wielu domach przygotowuje się je...
Te błędy popełniamy, gotując parówki. Przez to pękają i mogą stać się szkodliwe
Wydawać by się mogło, że gotowanie parówek jest banalnie proste i nie można przy tej czynności popełnić błędów. Okazuje się, że jednak nie jest to do końca...
Oto najgorsze dodatki do zupy. Tego nie dodawaj do domowych zup
Domowa zupa może wydawać się zdrowym pomysłem na obiad. Zupy są zdrowe, sycące i rozgrzewające a do tego łatwo je przygotować nawet na kilka dni. Jednak okazuje...
Te błędy popełniamy przy gotowaniu rosołu. Oto porady Magdy Gessler
Rosół to tradycyjna polska zupa - aromatyczna, podawana z kluseczkami i makaronem, kojarzy się z domem i dzieciństwem. To także jedna z ulubionych zup wielu...
Błędy przy robieniu żurku - Magda Gessler tego nigdy nie dodaje!
Tradycyjny żurek powinien być odpowiednio kwaśny, świetnie doprawiony, odrobinę tłusty choć jednocześnie lekki. Z jajeczkiem, białą kiełbasą i chrzanem - oto...
Tak najlepiej przechowywać szparagi, żeby przedłużyć ich świeżość - sprawdź triki
Jak najlepiej przechowywać szparagi? Na straganach i w sklepach pojawiają się już zielone i białe szparagi. Sezon na szparagi w Polsce jest krótki, dlatego...
Błędy przy gotowaniu zupy ogórkowej. Robisz tak? Przez to ogórkowa traci smak
Zupa ogórkowa to tradycyjne polskie danie, jedna z ulubionych zup wielu Polaków. Domowa zupa z ogórkami kiszonymi jest nie tylko pyszna i sycąca, ale też zdrowa...
Te dodatki do omletów prowadzą do utraty wagi. One pomogą szybciej schudnąć
Omlety to fantastyczny sposób na dodanie do śniadania wysokiej jakości białka. Zdaniem ekspertów istnieją pewne produkty spożywcze, które dodawane do omletów...
Sprytny trik babci, by ogórki kiszone były zawsze chrupiące!
Twoje ogórki kiszone wychodzą rozmiękłe i niesmaczne? Poznaj sprytny trick babci i dowiedz się co do nich dodać, by wyszły idealne!
Takie błędy popełniamy przy gotowaniu makaronu. Przez to się klei i traci smak
Makaron to popularne danie w Polsce. Można go wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Wraz z różnymi sosami podawany jest jako samodzielne danie obiadowe, można...
Błędy podczas smażenia kotletów mielonych. Przez to kotlety się rozpadają i są twarde
Jak przygotować kotlety mielone, żeby nie były twarde, mięso nie kleiło się do rąk, nie przywierało do patelni i żeby kotlety nie rozpadały się w czasie...
Alternatywy dla tradycyjnej panierki. Tak możesz zrobić panierkę bez bułki tartej
Panierowane dania od lat kojarzą się z chrupiącą bułką tartą, jednak coraz więcej osób poszukuje zdrowszych i mniej kalorycznych alternatyw. Tradycyjna bułka...
Top 5 najlepszych mikrofalówek w 2025 roku - polecane modele
Mikrofalówka to jedno z tych urządzeń, bez którego dziś trudno wyobrazić sobie kuchnię. Przyjrzyjmy się pięciu najlepszym mikrofalówkom roku 2025, które...
Takie są skutki jedzenia rosołu. Te osoby nie powinny jeść rosołu, może im szkodzić
Rosół to jedna z ulubionych zup Polaków. Rosół jest smaczny, esencjonalny, aromatyczny, zawiera witaminy z warzyw (m.in. A, C, E, K), minerały: potas, magnez i...
Tak odróżnić słodkie jabłka od kwaśnych. Takie jabłka są uznawane za najsmaczniejsze
Jabłka to owoce popularne na całym świecie. Liczba odmian i gatunków jest naprawdę imponująca. Nic dziwnego, że będąc w sklepie trudno jest dokonać wyboru....
Tradycyjne potrawy na Wielkanoc. Co podać na śniadanie wielkanocne? Zobacz
Co podać na śniadanie wielkanocne? Jakie potrawy powinno się znaleźć na tradycyjnym wielkanocnym stole? Przy wspólnym wielkanocnym śniadaniu tuż po rezurekcji...
Wsypuję 2-3 łyżki do wody i gotuję w niej jajka - są żółte jak żonkile
Zdobienie jajek na Wielkanoc to tradycja, która nie tylko cieszy oko, ale również pozwala na kreatywne spędzenie czasu z rodziną. Wybierając naturalne barwniki...
Roboty kuchenne z funkcją gotowania – czy warto? Przegląd modeli i możliwości
Gotowanie może być prawdziwą przyjemnością, ale bywa też czasochłonne. Na szczęście nowoczesne technologie wkraczają do kuchni, a roboty kuchenne z funkcją...
Zakwas na żurek - oto prosty domowy przepis. Te triki stosują mamy i babcie
Zakwas na żurek jest wbrew pozorom bardzo łatwy do wykonania, niewiele kosztuje i jest gotowy w zaledwie kilka dni. Dodatkowo ma też mnóstwo właściwości...
Dodano 2 dni temu w kategorii Hospicjum
Dodano 4 dni temu w kategorii Nauka pływania
Dodano tydzień temu w kategorii Doradztwo finansowe
Dodano tydzień temu w kategorii Kursy edukacyjne dla dzieci