U cioci na imieninach, czyli kultowe przekąski PRL
Sałatka jarzynowa, zimne nóżki, jajka w majonezie, koreczki z kiełbasy i żółtego sera, sos tatarski i obowiązkowo paluszki w szklance – oto kultowe przekąski na...
Obrzydlistwa rodem z PRL. Dziś już nikt tego nie je!
Szpinak jak krowi placek, mleko z kożuchem, kotlety z mortadeli, zupa owocowa, ozorki w sosie chrzanowym… Obrzydlistwo! W czasach PRL jedliśmy różne dania, na...
Błędy podczas smażenia kotletów mielonych. Przez to kotlety się rozpadają i są twarde
Jak przygotować kotlety mielone, żeby nie były twarde, mięso nie kleiło się do rąk, nie przywierało do patelni i żeby kotlety nie rozpadały się w czasie...
Tak należy przechowywać banany, żeby nie czerniały i zachowały świeżość
Jak przechowywać banany aby zachowały świeżość i nie sczerniały? Czy banany trzeba trzymać w lodówce? Wiele osób zastanawia się też, jak długo mogą leżeć banany...
Kuchenne Rewolucje w Żninie. Magda Gessler zmienia Chicken Go w Bar Mój Schaboszczak
W czwartek, 18 kwietnia, kolejny odcinek Kuchennych Rewolucji. Tym razem Magda Gessler i jej ekipa nadawać będą ze Żnina, z baru Chicken Go, który po sporym...
„Neapol. Łakomym okiem” to przewodnik smakowity. Ze scudetto SSC Napoli w tle
Jako fan futbolu nie mogłem rozpocząć lektury tej książki od innego rozdziału niż tego poświęconego SSC Napoli. I spotkała mnie niespodzianka nie lada. Otóż...
Chrupiąca sałatka z rzodkiewką, tuńczykiem i jajkiem. Trudno się oderwać
Mam dla ciebie przepis na sałatkę z tuńczykiem i jajkiem, którą z powodzeniem możesz przygotować na lekki obiad czy kolację. Jest pyszna, sycąca i pożywna....
Dodaj ten składnik do pierogów, a ciasto wyjdzie idealne! Oto trik
Pierogi to jedne z podstawowych potraw kuchni polskiej. Choć przepis jest niezwykle prosty i wszystkim znany, zdarza się, że ciasto nie wychodzi po naszej...
W tych znanych rybach mogą być jaja tasiemca - ostrzega Magda Gessler
Magda Gessler - znana restauratorka a dla wielu osób autorytet i skarbnica wiedzy w kwestiach kulinarnych - ostrzega przed jedzeniem takiej ryby. - To ogromne...
Tyle kalorii ma jajko gotowane na twardo, na miękko i jajko sadzone. Sprawdź!
Jajka to produkt, który często pojawia się w dietach odchudzających. Jajko na twardo warto mieć w lodówce lub pod ręką - to szybka i łatwa przekąska, zwłaszcza...
Polskie danie w rankingu 10 najlepszych potraw świata! Sprawdźcie TOP przysmaków
Jedzenie to nie tylko konieczność, ale też przyjemność i przygoda. Kuchnia zbliża ludzi, niezależnie od kultury, religii czy szerokości geograficznej. Zwłaszcza...
Słodka historia miasta. Tak wyglądała Krakowska Fabryka Cukrów i Czekolady
Adama Piaseckiego nazywano, nie tylko w Krakowie, "królem czekolady". To on założył w 1910 roku Krakowską Fabrykę Cukrów i Czekolady, która dała początek...
Dziś obchodzimy Światowy Dzień Czekolady. Poznaj 8 powodów, dla których warto ją jeść
Ponad 60 proc. Polaków deklaruje, że je czekoladę przynajmniej raz w miesiącu. Jak się okazuje, może wyjść im to na zdrowie. Jeśli chcesz poznać jej prawdziwe...
Tak najlepiej przechowywać szparagi, żeby przedłużyć ich świeżość - sprawdź triki
Jak najlepiej przechowywać szparagi? Na straganach i w sklepach pojawiają się już zielone i białe szparagi. Sezon na szparagi w Polsce jest krótki, dlatego...
Ziemniaki polskie czy greckie? Na młode trzeba poczekać, najpierw wczesne
Młode ziemniaki, jajko sadzone i kefir. Brzmi jak idealny obiad, prawda? Ten zestaw będzie obowiązkowym daniem wschodzącego lata. Wielu z nas gubi się jednak w...
Jak rozpoznać świeżość jajek bez rozbijania skorupki? Oto skuteczne sposoby
Jak sprawdzić, czy jajka nie są zepsute? W jaki sposób rozpoznać świeżość jajek bez rozbijania skorupek? Zjedzenie nieświeżego jajka może być niebezpieczne dla...
Te oznaki świadczą, że jesz za dużo soli. To się dzieje z organizmem - ważne oznaki
Co się dzieje, gdy jesz za dużo soli? Nadmierne spożycie soli może mieć kilka konsekwencji. Jeśli jesz za dużo soli, organizm wysyła wyraźnie sygnały. Nadmiar...
Wiosenna edycja Restaurant Week 2024. Wypróbuj jedzenie, które wyznacza trendy
Wiosenna edycja festiwalu Restaurant Week została ogłoszona pod hasłem „Food News Good News”. Smakosze oryginalnych posiłków mogą rozsmakować się w specjalnie...
Tym zastąpisz teraz tradycyjną panierkę. To warto wybrać zamiast bułki tartej
Czym zastąpić tradycyjną panierkę? Istnieje wiele powodów, dla których warto zamienić bułkę tartą w przepisach na kotlety. Zdrowe panierki mają mniej kalorii i...
Te błędy popełniamy przy gotowaniu rosołu. Oto porady Magdy Gessler
Rosół to tradycyjna polska zupa - aromatyczna, podawana z kluseczkami i makaronem, kojarzy się z domem i dzieciństwem. To także jedna z ulubionych zup wielu...
Tradycyjne potrawy na Wielkanoc. Co podać na śniadanie wielkanocne? Zobacz
Co podać na śniadanie wielkanocne? Jakie potrawy powinno się znaleźć na tradycyjnym wielkanocnym stole? Przy wspólnym wielkanocnym śniadaniu tuż po rezurekcji...
Błędy przy robieniu sałatki jarzynowej - Magda Gessler tego nigdy nie dodaje!
Sałatka jarzynowa to królowa wśród sałatek. Ta tradycyjna sałatka jest uwielbiana w Polsce. Wiele osób nie wyobraża sobie świąt i rodzinnych uroczystości bez...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano wczoraj w kategorii Budowa domów
Dodano 2 dni temu w kategorii Adwokat
Dodano 4 dni temu w kategorii Winiarnia
Dodano tydzień temu w kategorii Medycyna alternatywna