https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Minikowo znów pełne gości [zdjęcia]

Maja Stankiewicz
Pomimo mroźnej aury sporo mieszkańców regionu odwiedziło w długi weekend Minikowo, gdzie w ramach „Święta gęsi na Krajnie” spróbować  była okazja nie tylko gęsiny, także domowych specjałów gospodyń. Panie z Bnina przywiozły śmietanówkę, znakomite nalewki  i przetwory proponowali gościom Iwona i Jan Pyra ze Śmielina, aktywne panie z Olszewki przywiozły m.in. wypieki, promowała się Gęsia Dolina w Ślesinie i Partnerstwo dla Krajny i Pałuk. Andrzej Kuś z Nakła oferował miody z własnej pasieki. Z Mąkowarska przyjechała Leokadia Wysocka. Jej pierogi z gęsiny jak co roku miały wzięcie. Podczas warsztatów kulinarnych specjaliści doradzali jak przyrządzić dania z gęsiny i jaką wartość mają produkty z tych ptaków.Wśród wystawców m.in. gospodynie z Minikowa
Pomimo mroźnej aury sporo mieszkańców regionu odwiedziło w długi weekend Minikowo, gdzie w ramach „Święta gęsi na Krajnie” spróbować była okazja nie tylko gęsiny, także domowych specjałów gospodyń. Panie z Bnina przywiozły śmietanówkę, znakomite nalewki i przetwory proponowali gościom Iwona i Jan Pyra ze Śmielina, aktywne panie z Olszewki przywiozły m.in. wypieki, promowała się Gęsia Dolina w Ślesinie i Partnerstwo dla Krajny i Pałuk. Andrzej Kuś z Nakła oferował miody z własnej pasieki. Z Mąkowarska przyjechała Leokadia Wysocka. Jej pierogi z gęsiny jak co roku miały wzięcie. Podczas warsztatów kulinarnych specjaliści doradzali jak przyrządzić dania z gęsiny i jaką wartość mają produkty z tych ptaków.Wśród wystawców m.in. gospodynie z Minikowa Maja Stankiewicz
Pomimo mroźnej aury sporo mieszkańców regionu odwiedziło w długi weekend Minikowo, gdzie w ramach „Święta gęsi na Krajnie” spróbować była okazja nie tylko gęsiny, także domowych specjałów gospodyń. Panie z Bnina przywiozły śmietanówkę, znakomite nalewki i przetwory proponowali gościom Iwona i Jan Pyra ze Śmielina, aktywne panie z Olszewki przywiozły m.in. wypieki, promowała się Gęsia Dolina w Ślesinie i Partnerstwo dla Krajny i Pałuk. Andrzej Kuś z Nakła oferował miody z własnej pasieki. Z Mąkowarska przyjechała Leokadia Wysocka. Jej pierogi z gęsiny jak co roku miały wzięcie. Podczas warsztatów kulinarnych specjaliści doradzali jak przyrządzić dania z gęsiny i jaką wartość mają produkty z tych ptaków.
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska